vtbkultuur Bonheiden

Bonheiden

Concert in O.L.V.Waver n.a.v. ‘kamermuziekfestival Arte Amanti’ - UITVERKOCHT

Arte Amanti werd in 2009 opgericht als een uniek kamermuziekfestival met een origineel concept. Arte Amanti stelt uitzonderlijke artistieke persoonlijkheden voor die het publiek betoveren met de mooiste kamermuziekrecitals. Daarenboven wordt elk concert ingezet met jong uitzonderlijk talent uit België. Er worden opnieuw laureaten verwelkomd van de Koningin Elisabeth Wedstrijd.

Datum: 03/07/2021
Uur: 20:00
Plaats: Ursuline-instituut
Adres: Bosstraat 9 , 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Prijs leden: volwassenen € 10,00 & € 7,00 (-26 en +65)
Prijs niet-leden: volwassenen € 12,00 & € 9,00 (-26 en +65)
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Programma

 • Korpus Hoorn Kwartet (Tanguy Aerts, Urmin Nes Majstorovic, Jonathan van der Beek en Reindert Geirnaert): prélude
 • Artiom Shishkov (viool) & Ivan Karizna (cello):
 1. Zoltan Kodaly: Duo voor viool en cello Op.7 (Allegro serioso, non troppo - Adagio - Maestoso e Largamente)
 2. Maurice Ravel: Sonate voor viool en cello (Allégro - Très vif - Lent - Vif)
 3. Bohuslav Martinu: Duo voor viool en cello H.157 (Präludium. Andante moderato - Rondo. Allegro con brio).

  Korpus Quartet verenigt vier jonge hoornisten van vier conservatoria, verschillende landen, met verschillende moedertalen. Korpus Quartet speelt een repertoire dat even divers is als de leden van het kwartet.

  Artiom Shishkov (°1984) is allang geen onbekende meer voor de vioolliefhebbers. De uit Wit-Rusland afkomstige muzikant bezit het beste van beide werelden. Zijn karakter heeft iets rock ’n roll-achtig, zijn gevoel voor perfectie is overduidelijk en onmiskenbaar. Hij was in 2012 zesde laureaat in de Koningin Elisabeth Wedstrijd en maakt samen met pianist Sergey Smirnov en cellist Dima Tsypkin deel uit van het trio Nouvelle Philharmonie. Na het afronden van zijn muziekopleiding in zijn geboorteland bij Eduard Kutchinsky, vervolmaakt Artiom Shishkov zich, sinds 2010, aan de Universität fur Musik und darstellende Kunst in Wenen bij Dora Schwarzberg. Hij won verschillende beurzen en onderscheidde zich in internationale wedstrijden, zoals de Torun Muziekwedstrijd in Polen (2e Prijs in 2007) en de Brahmswedstrijd in Portschach, Oostenrijk (2e Prijs in 2006). In 2012 was hij derde laureaat in de Internationale Muziekwedstrijd Max Rostal (Berlijn). Als lid van het Lipkind Kwartet gaf hij recitals in verschillende Europese landen en nam hij deel aan festivals, zoals Art-November in Moskou en het Menuhin Festival in Gstaad (Zwitserland).

  Ivan Karizna (°1992 in Wit-Rusland). Als telg uit een familie van muzikanten volgde hij les bij Jérôme Pernoo aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Al op negentienjarige leeftijd behaalde hij in 2011 de Derde Prijs in de Tsjaikovskiwedstrijd. Hij won ook de Eerste Prijs in de internationale cellowedstrijden Umanitaria in Milaan (2015) en Luis Sigall in Chili (2016). Hij trad op als solist met gerenommeerde orkesten zoals het Mariinsky Theatre Symphony Orchestra, de filharmonische orkesten van Sint-Petersburg en Straatsburg en het Slovenian Radio Symphony Orchestra. Ivan Karizna nam ook deel aan talrijke festivals, zoals het Yuri Bashmet International Music Festival en het Festival International van Colmar. Sinds 2016 studeert hij aan de Kronberg Academy bij Frans Helmerson. Hij was in 2017 vijfde laureaat in de Koningin Elisabeth Wedstrijd.

  Ticketprijzen (reservatiekosten inbegrepen): 

  • volwassenen: 10,00 voor vtbKultuur-leden (€ 12,00 voor niet-leden),
  • -26 en +65: € 7,00 voor vtbKultuur-leden (€ 9,00 voor niet-leden).

  Deelnemen: uiterlijk tot 1 juni kan je tickets bestellen bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) of via e-mail bonheiden@vtbkultuur.be. Nadat je de bevestiging van je bestelling ontvangen hebt, dient het deelnamebedrag onmiddellijk gestort op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van vtbKultuur Bonheiden.

  Mis het niet, reserveer snel. Het aantal tickets is beperkt!

  <
  >
  x