vtbkultuur Bonheiden

Bonheiden

Brussel en de Renaissance ‘Bernard Van Orley, de weg naar Bruegel’ - UITVERKOCHT

Exclusief bezoek aan de tentoonstelling met inleiding en rondleiding.

Datum: 07/03/2019
Uur: 19:00
Plaats: Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR), Ravensteinstraat 23, Brussel
Prijs leden: € 12
Prijs niet-leden: € 10
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 0

Bernard van Orley (1488-1541) had een van de grootste ateliers uit zijn tijd en speelde een fundamentele rol in het Brusselse artistieke leven in de eerste helft van de 16e eeuw. Daarom vormt hij een belangrijke schakel tussen de Vlaamse primitieven en Pieter Bruegel de Oude. Met deze tentoonstelling over Van Orley heeft Brussel een langverwachte wereldpremière te gast.

Bernard van Orley was een van de absolute spilfiguren van de renaissance in de Lage Landen. Hij was schilder aan het hof van Margaretha van Oostenrijk en Maria van Hongarije, werd overladen met opdrachten en kwam al erg jong aan het hoofd van een van de grootste ateliers van zijn tijd. Hij schilderde religieuze taferelen maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. Bijzondere aandacht gaat naar zijn portretten, die hem in een indrukwekkend netwerk plaatsen van politieke raadgevers, invloedrijke geestelijken en humanistische denkers. Zijn werk stond in constante dialoog met dat van tijdgenoten als Albrecht Dürer en Rafaël.

Voor het eerst worden de werken Van Orley uit alle hoeken van de wereld samengebracht in één tentoonstelling, op de plek waar ze ooit ontstonden. Een historische kans om deze Brusselse meester te (her)ontdekken.

Deelnameprijs: € 10 voor vtbKultuur-leden (in plaats van € 21) en € 12 voor niet-leden.

De verplaatsing naar Brussel is niet inbegrepen. Voor de trip naar Brussel kan je aansluiten bij onze groep die in Mechelen de trein zal nemen (samenkomst in de lokettenzaal van het NMBS-station: het uur wordt later aan de deelnemers medegedeeld).

Deelnemen: inschrijven bij Georges Soyez (tel. 0478.99.97.86) of via e-mail bonheiden@vtbkultuur.be en, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk de deelnameprijs storten op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van vtbKultuur Bonheiden.

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt!

© foto: RMFAB - F. Maes

<
>
x