vtbkultuur Bonheiden

Bonheiden

Bezoek tentoonstelling ‘Warhol - The American Dream Factory’ in La Boverie - Luik

Dit is een tentoonstelling rond de iconische figuur van Andy Warhol, de paus van Pop Art, en één van de grootste kunstenaars van de tweede helft van de XXe eeuw, en deze die hem voor- of nagingen (Basquiat, Duchamp, Lichtenstein, …).

Datum: 14/11/2020
Uur: 14:00
Plaats: Museum La Boverie, Parc de la Boverie, Luik
Adres: Parc de la Boverie , 4020 Luik
Plaats van bijeenkomst: Om 13.50 uur aan de ingang van het museum La Boverie
Prijs leden: € 17,50
Prijs niet-leden: € 19,00
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 3

De expo in La Boverie blikt terug op de carrière van Andy Warhol en confronteert het met de ups en downs van zijn tijd. Ze staat niet alleen stil bij een oeuvre dat tot vandaag veel belangstelling wekt, maar vertelt ook een levendige geschiedenis van Amerika en de tijdsgeest die Warhol als geen ander wist te vatten. Warhols ironische blik belicht ook de keerzijde van de Amerikaanse zoektocht naar grootsheid. Het zijn inzichten die tot vandaag actueel zijn.

Het parcours met originele kunstwerken en de verrassende scenografie zullen het hart van La Boverie laten kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten van Manhattan. The Factory was een broeihaard voor gedurfde initiatieven en the place to be waar muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars elkaar vonden.

In een notendop: een tentoonstelling in de vorm van een historisch fresco dat aantoont hoe Andy Warhol en de Factory de Amerikaanse droom en haar duistere kantjes kristalliseerden. Een multidisciplinaire aanpak met nadruk op performanties: poëzie, muziek en experimentele cinema.

Deelnameprijs (toegang en rondleiding): € 17,50 voor vtbKultuur-leden (€ 19,00 voor niet-leden). De verplaatsing naar Luik is niet inbegrepen. Voor de trip naar Luik kan je aansluiten bij onze groep die in Mechelen de trein zal nemen (samenkomst in de lokettenzaal van het NMBS-station - het uur wordt later medegedeeld).

Deelnemen: inschrijven via e-mail bonheiden@vtbkultuur.be of bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) of en, na ontvangst van bevestiging van je inschrijving, onmiddellijk de deelnameprijs storten op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van vtbKultuur Bonheiden.

Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt!

<
>
x