vtbkultuur Bonheiden

Bonheiden

Bezoek ‘Diva, diamantcentrum in Antwerpen’ - VOLGEBOEKT

Is bling bling helemaal je ding? Of ben je meer fan van prachtig, opgeblonken zilverwerk? Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst.

Datum: 31/08/2019
Uur: 10:00
Plaats: DIVA, Suikerrui 17-19, Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Om 09.50 uur aan de ingang van DIVA
Prijs leden: € 8,00
Prijs niet-leden: € 9,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 0

DIVA, dé nieuwe ster in Antwerpen, en haar butler Jérôme nemen je mee op een reis doorheen het Antwerpse diamantverhaal. De enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen van elk thema zijn verweven tot kamers met een unieke sfeer. Een sfeer die verwondert, verleidt en vragen oproept. De vele kostbare voorwerpen die DIVA’s huis rijk is, komen via de verschillende hoorspelen tot leven en vertellen je meer over hun achtergrond.

Zes zalen, zes verhalen: van haar Wonderkamer, over de Eetkamer tot DIVA’s Boudoir. In zes ruimtes vol briljante objecten leer je het volledige BriljAntwerpse verhaal kennen. Ontdek aan de hand van een multimediale wereldbol waarom Antwerpen al 570 jaar hét diamantcentrum van de wereld is, of neem plaats aan DIVA’s surrealistische compositie van tafels en proef de sfeer van decadentie en overvloed.

De collectiestukken van zilver of goud met edelstenen/diamant zijn meer dan gewoon objecten. Het zijn dragers van verhalen, verhalen die zich niet altijd zomaar prijs geven. Bezoekers van vandaag kunnen de boodschappen die in het verleden aan een voorwerp zijn gegeven niet altijd lezen. Het is aan het museum om de verbinding te leggen tussen bezoeker en object, tussen heden en verleden. DIVA legt die brug door gebruik te maken van een specifieke scenografie en doorgedreven verhaalvertelling.

DIVA's verhaal komt tot leven in zes zalen die elk een verhaal vertellen. DIVA, a Brilliant Story vertelt over het exotische karakter van luxeartikelen in de Wonderkamer, over het vakmanschap van diamant en edelsmeedkunst in het Atelier, over Antwerpen als het wereldcentrum van de diamanthandel in de Internationale Handelskamer, over de plaats van luxe-objecten in het dagelijkse leven in de Eetkamer, over het vraagstuk rond ethiek en echtheid in de diamantsector in de Kluizenruimte, en over de wereld van DIVA in het Boudoir.

Deelnameprijs (inkom DIVA & audiogids): € 8,00 voor vtbKultuur-leden (€ 9,00 voor niet-leden). De verplaatsing naar Antwerpen is niet inbegrepen. Voor de trip naar Antwerpen kan je aansluiten bij onze groep die in Mechelen de trein zal nemen (het uur van samenkomst in de lokettenzaal van het NMBS-station wordt later aan de deelnemers medegedeeld).

Deelnemen: inschrijven via e-mail bonheiden@vtbkultuur.be of bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) én, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van vtbKultuur Bonheiden.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk (het aantal deelnemers is beperkt)!

Samenkomst: om 09.50 uur aan de ingang van DIVA, Suikerrui 17-19 in Antwerpen.

Foto’s © DIVA / Sven Coubergs

<
>
x