vtbkultuur Bonheiden

Bonheiden

Bezoek ‘AfricaMuseum’ in Tervuren - VOLZET

Na een lange renovatie opent het AfricaMuseum in Tervuren opnieuw de deuren. Het gebouw met paleisallures aan de rand van een prachtig park is één van de indrukwekkendste musea van ons land.

Datum: 13/04/2019
Uur: 10:00
Plaats: AfricaMuseum - Leuvensesteenweg 13 - Tervuren
Plaats van bijeenkomst: Om 09.50 uur aan de ingang van het onthaalpaviljoen van het Museum
Prijs leden: € 12,00
Prijs niet-leden: € 13,00
Thema: Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 0

De wereldbefaamde collecties zijn ronduit uitzonderlijk. Je vindt hier ’s werelds rijkste verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika, maar ook het archief van Afrika-pionier Stanley. Even uniek zijn de foto- en filmotheek en een enorme collectie kaarten. De zoölogische verzameling toont een groot aantal wetenschappelijk zeer belangrijke type-exemplaren van de Afrikaanse fauna. De afdeling Entomologie bewaart zo’n zes miljoen insecten en de collectie tropisch hout is de belangrijkste van Europa.

We starten met een inleiding door de directeur Guido Gryseels in het auditorium, gevolgd door een begeleid bezoek aan het museum.

Deelnameprijs: € 12,00 voor vtbKultuur-leden (€ 13,00 voor niet-leden).

De verplaatsing naar Tervuren gebeurt met eigen vervoer. Wie geen vervoer heeft kan, zolang er plaatsen beschikbaar zijn, met andere deelnemers meerijden (bij de inschrijving aan te vragen!). De carpoolprijs bedraagt € 6,00/persoon (te betalen aan de chauffeur).

Deelnemen: inschrijven via e-mail bonheiden@vtbkultuur.be of bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) én, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van vtbKultuur Bonheiden. Het aantal deelnemers is beperkt!

Samenkomst: om 09.50 uur aan de ingang van het onthaalpaviljoen van het Museum, Leuvense-steenweg 13 - Tervuren.

Foto’s © KMMA - Jo Van de Vyver

<
>
x