vtbkultuur Blankenberge

Blankenberge

Concertgebouw Circuit

Op verkenning in het Brugse concertgebouw

Datum: 21/06/2018 tot 21/06/2018
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:45
Plaats: Concertgebouw
Adres: 't Zand , 8000 Brugge
Prijs leden: 13€
Prijs niet-leden: 15€
Thema: Muziek
Type: Groepsbezoek

 

De nieuwe Brugse muziektempel, het Concertgebouw oogstte aanvankelijk heel wat kritiek van de Bruggelingen, de architectuur was een vloek in stad, vond men. Maar sedert de opening op 02 februari 2002 om 20u02 heeft dit gebouw zijn waarde bewezen.

De programmatie is er een van de bovenste plank: we konden er in de loop van de 15 jaar genieten van de meest gerenommeerde orkesten, dirigenten en solisten, en dit in de grote concertzaal die geroemd wordt om zijn fantastische akoestiek.

Tijdens het circuit maken we kennis met niet enkel de concertzaal maar ook de zeer originele kamermuziekzaal, de loges van de musici, het repetitielokaal en krijgen we ook uitleg over de vernieuwde technische mogelijkheden van de grote zaal.

Van op de lantaarntoren krijg je een fantastisch panoramazicht over Brugge.

De gids doet ons het verhaal van de geschiedenis van het gebouw uit de doeken dat ontworpen is door de architecten Robbrecht en Daem en daarnaast is het ook boeiend om uitleg te krijgen over de werking en de speciale initiatieven.

Wist je dat het Concertgebouw ook een collectie actuele kunst bezit? Dat ontdekken we ook tijdens dit geleid bezoek dat 50 minuten duurt.

We laten het daar echter niet bij: het Concertgebouw heeft de  programmatie van het seizoen 2018-2019 dan al bekendgemaakt en we overlopen die terwijl we genieten van  koffie en gebak.    

 

<
>
x