vtbkultuur Blankenberge

Blankenberge

Brusseldag

Onze jaarlijkse uitstap naar Brussel

 

Datum: 30/11/2019
Uur: 07:37
Uur van samenkomst: 07:15
Plaats: Station Blankenberge
Prijs leden: 59
Prijs niet-leden: 64
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 25

We reizen samen met de trein van 7:37u naar Brussel-Centraal  (individueel betalen) 09.15u : aankomst in Brussel-Centraal

Wij hebben dan nog tijd voor een kopje koffie alvorens naar BOZAR te stappen.

  •  10:00u : Europalia Roemenië - BRANCUSI -  in groepjes van 15 personen met een gids.

EUROPALIA ROMANIA pakt uit met een prestigieuze tentoonstelling over Constantin Brancusi (1876-1957), de meest invloedrijke beeldhouwer van de twintigste eeuw.

Het is de allereerste keer dat er in Brussel een expo aan Brancusi wordt gewijd – de laatste solotentoonstelling vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs.

Brancusi is een sleutelfiguur in de kunstgeschiedenis. Hij wordt een pionier van het modernisme genoemd.

De tentoonstelling brengt topstukken uit musea en privé-collecties van over de hele wereld bijeen. Denk aan meesterwerken als ’Slapende muze’ ‘De Kus’ en ‘Leda’.

Verschillende stukken worden voor de eerste keer getoond, samen met werk van tijdgenoten (Duchamp, Modigliani, Man Ray, e.a) en sculpturen van Rodin, bij wie Brancusi kort in de leer ging. 

  • Lunch in restaurant Victor (BOZAR) -  

    Vismenu: Gebakken zeebaarsfilet, seizoensgarnituur of

    Vleesmenu: Entrecôte minute, béarnaise, slaatje

    Wijn, water, koffie of thee:  zijn inbegrepen (voor een gemakkelijke afrekening)  • 14:00u :  de tentoonstelling : 'Bruegel in zwart en wit' in de Koninklijke Bibliotheek - in groepjes van 15 personen met gids

De Koninklijke Bibliotheek heeft een volledige en ongeëvenaarde collectie zwart-wit prenten van Bruegel. Deze unieke tekeningen bieden een inzicht in het leven van Bruegel.

Zij worden alleen voor deze bijzondere tentoonstelling uit het depot gehaald. Een gids zal ons op de vele kleine details wijzen.

  • vanaf 16:00u : na de tentoonstelling kan je nog iets drinken, de kerstverlichting bekijken op de Grote Markt of met de trein huiswaarts keren. Alles is op wandelafstand.  

 Inschrijven en betalen tot 15 oktober 2019 uiterlijk. Onze bankrekening nog steeds : BE42 7380 3383 6854 vtbKultuur Blankenberge

 

<
>
x