vtbkultuur Bilzen

Bilzen

Educatieve rondvaart met de milieuboot.

Rondvaart van drie uur op het kanaal met uitleg over 

De milieuboot neemt je mee voor een boeiende en leerrijke verkenning van de waterloop in eigen streek! 3 uur lang vaar je mee met een binnenschip op het Albertkanaal. Ondertussen maak je kennis met het kanaal waarop je vaart, het leven op en om het water, het belang van water en watersystemen.

Datum: 25/04/2020
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 17:00
Adres: Swimmenwijerweg , 3600 Genk
Plaats van bijeenkomst: Swimmenwijerweg
Prijs leden: 8
Prijs niet-leden: 8
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 25

De milieuboot is in letterlijke zin van het woord een ‘milieuboot’.  Aan boord is er een waterzuiveringsinstallatie  die het afvalwater zuivert dat hergebruikt wordt voor de toiletten.  De gebruikte materialen zijn milieuvriendelijk en duurzaam.  Onder deskundige leiding maak je op een interactieve kennis met alle aspecten van de waterloop in eigen streek, het landschap in de omgeving, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg.

De milieuboot neemt je mee voor een boeiende en leerrijke verkenning van de waterloop in eigen streek! 3 uur lang vaar je mee met een binnenschip op het Albertkanaal. Ondertussen maak je kennis met het kanaal waarop je vaart, het leven op en om het water, het belang van water en watersystemen. Je ondervindt waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzaam omgaan met water en waterlopen van levensbelang zijn.

<
>
x