vtbkultuur Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardvrienden Grimbergen

Zomeravondconcert - David van der Vlies (NL)

Beiaardconcert door David van der Vlies (NL)

Datum: 16/08/2019
Uur: 20:00
Plaats: Basiliek Grimbergen
Plaats van bijeenkomst: Luisterplaats Hogesteenweg
Prijs niet-leden: Gratis
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

David van der Vlies woont in Dordrecht en is geboren in Ridderkerk in 1977. Hij volgde daar vanaf jonge leeftijd orgellessen aan de muziekschool. 

Hij studeerde hoofdvak orgel en kerkmuziek met als bijvakken piano en zang aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde daar achtereenvolgens het diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus.

Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort studeerde hij bij Arie Abbenes, Jacques Maassen en Henk Verhoef en behaalde hiervoor zijn Master-diploma voor beiaardier.

Als organist en choir director is hij verbonden aan de St. Mary’s Church te Rotterdam. Hiermee bespeelt hij het Engelse orgel van de orgelbouwer Harrison & Harrison uit 1920.

David is muziekdocent bij Cultuurcentrum Tobe in Dordrecht en Ridderkerk en geeft orgel-, keyboard- en pianoles.

Vanaf 2012 is hij stadsbeiaardier van Veere en hiermee de vaste bespeler van het fraaie historische Van den Gheyn-carillon uit 1735. Verder is hij actief als 2e beiaardier in de gemeente Spijkenisse en in Rotterdam als vaste vervanger van de stadsbeiaardiers in Rotterdam. In de zomermaanden verzorgt hij een aantal concerten op diverse beiaarden in Nederland en België.

<
>
x