vtbkultuur Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardvrienden Grimbergen

ZOMERAVONDCONCERT

Elke vrijdagavond in de maanden Juli en augustus ontvangen we gastbeiaardier uit binnen- of buitenland. Rechtstreekse videoverbinding met de beiaardkamer. Deze concerten zijn steeds GRATIS Bij regenweer kan het concert gevolgd worden in de basiliek. Groot scherm + beiaardklanken.

Datum: 17/08/2018 tot 17/08/2018
Uur: 20:00
Deuren open: 20 uur
Plaats: Luisterplaats Hogesteenweg
Adres: Kerkplein 1, 1850 GRIMBERGEN
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Evenement

Vincent Hensen (1986) is organist, koordirigent en beiaardier. Voordat hij zich toelegde op beiaardspel, studeerde hij Docent Muziek en vervolgens Orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn docent waren Theo Jellema en Erwin Wiersinga. In 2015 won hij het Internationaal Beiaardimprovisatieconcours in Den Bosch. In hetzelfde jaar is hij toegelaten tot de masteropleiding Beiaard, welke valt onder de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Vincent dirigeert verschillende koren, waaronder sinds 2013 het Toonkunstkoor Delfzijl. In Appingedam is Vincent in 2012 benoemd tot cantor-organist van de Nicolaïkerk, waar hij het historische Hinsz-orgel (1744) bespeelt. In Winschoten en Veendam is Vincent in 2016 tot beiaardier benoemd. Tevens is hij in het kader van ‘2018 Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa’ voor gedurende dit jaar benoemd tot beiaardier van de beiaard van de stadhuiskoepel in Leeuwarden aan het Hofplein

<
>
x