vtbkultuur Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardvrienden Grimbergen

ZOMERAVONDCONCERT

Elke vrijdagavond in de maanden Juli en augustus ontvangen we gastbeiaardier uit binnen- of buitenland. Rechtstreekse videoverbinding met de beiaardkamer. Deze concerten zijn steeds GRATIS Bij regenweer kan het concert gevolgd worden in de basiliek. Groot scherm + beiaardklanken.

Datum: 10/08/2018 tot 10/08/2018
Uur: 20:00
Deuren open: 20 uur
Plaats: Luisterplaats Hogesteenweg
Adres: Kerkplein 1, 1850 GRIMBERGEN
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Evenement

Florian Cosaert (°1993) begon zijn muziekstudies op vierjarige leeftijd. Aan het Stedelijk Conservatorium te Kortrijk studeerde hij Algemene Muzikale Vorming, Algemene Muzikale Cultuur, piano, klassieke gitaar en electrische gitaar.

Florian deed zijn middelbare studies aan de Kunsthumaniora voor Muziek en Dans MUDA te Gent-Evergem. Daar specialiseerde hij zich in Jazz, piano, electrische gitaar en contrabas.

Ondertussen volgde hij lessen aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn”. Dit deed hij aanvankelijk in de afdeling van dit instituut te Roeselare en nadien in de hoofdschool te Mechelen. Hij studeerde er naast beiaardspel de vakken campanologie, harmonie, practische harmonie, improvisatie, compositie en arrangement.

In 2012 won hij de 2e prijs in de Internationale Wedstrijd voor Jonge Beiaardiers te Mechelen. Op 31 mei 2014 behaalde hij er met onderscheiding het getuigschrift “Beiaardier”.

In september 2014 werd Florian aangesteld als stadsbeiaardier van de West-Vlaamse stad Izegem.

Als contrabassist speelde hij verschillende seizoenen in het symfonisch orkest van Jeugd en Muziek Oost-Vlaanderen (JEEMO). Als Jazz-muzikant treedt hij op met verschillende formaties van kwintet tot bigband. De voorbije jaren speelde hij beiaardconcerten in België, Nederland, Frankrijk en Ierland. Samen met zijn vader Koen Cosaert vormt hij een duo voor beiaard vierhandig. In 2012 maakten ze samen een concerttourné doorheen de Verenigde Staten waar ze speelden in ondermeer Rochester (NY), Buffalo, Erie en Denver.

<
>
x