vtbkultuur Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardvrienden Grimbergen

ZOMERAVONDCONCERT

Elke vrijdagavond in de maanden Juli en augustus ontvangen we gastbeiaardier uit binnen- of buitenland. Rechtstreekse videoverbinding met de beiaardkamer. Deze concerten zijn steeds GRATIS Bij regenweer kan het concert gevolgd worden in de basiliek. Groot scherm + beiaardklanken.

Datum: 27/07/2018 tot 27/07/2018
Uur: 20:00
Deuren open: 20 uur
Plaats: Luisterplaats Hogesteenweg
Adres: Kerkplein 1, 1850 GRIMBERGEN
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Evenement

Luc Rombouts en Twan Bearda richtten in 2000 het beiaardduo The Bells' Angels op.

The Bells’ Angels willen het beiaardrepertoire verrijken met werken die niet kunnen

gespeeld worden door één beiaardier. Zo bereiken ze een nieuwe totaalklank die de

beiaard nog meer tot zijn recht doet komen als concertinstrument.

Zij laten zich hierin vooral inspireren door de zware vijfoctaafsbeiaard van de Leuvense universiteit. Op hun repertoire staat werk van Bach, Beethoven, Schubert, Liszt, Bizet, Milhaud, Orff en anderen.

The Bells’ Angels waren de jongste jaren te horen op verschillende plaatsen in België en Nederland, maar ook in Polen en Ierland.

 

Luc Rombouts (1962) studeerde in 1987 af aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denyn' in Mechelen. Hij is stadsbeiaardier van Tienen en als universiteitsbeiaardier van Leuven bespeelt hij de beiaarden van de universiteitsbibliotheek en het Groot Begijnhof. Hij gaf concerten in de meeste Europese beiaardlanden en de USA, en heeft vele publicaties op zijn actief.

 

Twan Bearda (1973) studeerde in 2002 af aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen. Hij begon zijn studie in 1991 bij Peter Bremer, en later nam hij les bij Eddy Mariën en Boudewijn Zwart. In 2003 behaalde hij de eerste prijs in de prestigieuze Koninging Fabiola wedstrijd voor beiaard.Samen met Luc Rombouts, beiaardier van de universiteitsbeiaard in Leuven, vormt hij het vierhandig duo “The Bells Angels”.

Sinds 2009 bespeelt hij de beiaard van Grimbergen.

<
>
x