vtbkultuur Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardconcert "Jong Talent"

Jonge beiaardiers van de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn”, klas van Elena Sadina

Datum: 05/05/2019
Uur: 16:30
Plaats: Abdijtuin - Via poortje naast de toren (Hogesteenweg)
Prijs niet-leden: Gratis
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Jonge beiaardiers van de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn”, klas van Elena Sadina

In 2004 werd in de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen een kinderklas geopend met de bedoeling reeds vroeg een aanvang te maken met de vorming van de toekomstige beiaardiers.  Het was voor de eerste keer in de beiaardgeschiedenis.

De klas kende van bij het begin een grote aantrek wat vooral bleek tijdens de voorbije lentedagen en concerten. Het succes van de kinderlas drong door tot bij "Ketnet" (TV) en andere media van verschillende landen (België, Nederland, Duitsland, Oekraïne, Japan, Rusland, Italië) die aan dit onderwerp een opmerkelijke aandacht besteden. 

In juni 2010 werd door de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn”, Koninklijke vereniging “Toren en beiaard” en de stad Mechelen het Eerste Kinderbeiaardfestival georganiseerd waar deze kinderklas samen met leerlingen uit Portugal en het Verenigd Koninkrijk verschillende concerten hebben gespeeld.

In 2012 namen de kinderen een deel aan het Eerste internationale beiaardwedstrijd voor jeugd in Mechelen (België) en in 2014 aan het Internationale beiaardwedstrijd in Saint-Amand-les-Eaux(Frankrijk) waar zij een aantal prijzen bijhaalde.

Jeugdhandbellen koor van de Koninklijke Beiaardschool o.l.v. Elena Sadina maakte gevarieerde optredens o.a. met beiaard, piano, blazers, accordeons, jazzgroep, percussie, strijkorkesten.

Jonge beiaardiers worden regelmatig gevraagd om concerten te spelen in verschillende steden van België, Nederland, Frankrijk, Portugal, Rusland.

Dit jaar viert de Jeugdafdeling van de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” 15 jarige jubileum.

<
>
x