vtbkultuur Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardconcert - JONG TALENT

Elk jaar willen de Beiaardvrienden Grimbergen de mogelijkheid geven aan jonge beiaardiers om te concerteren en zo aan naambekendheid te doen.

Datum: 20/05/2018 tot 20/05/2018
Uur: 16:30
Plaats: Abdijtuin Norbertijnerabdij Grimbergen
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Nikita is geboren in 1998 te Mechelen. Hij kreeg zijn eerste muzieklessen van zijn ouders en gaf zijn eerste concert toen hij 5 jaar oud was.

Hij studeerde beiaard en piano aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” en klarinet aan het Conservatorium van Mechelen.

Bovendien speelt hij op een tiental Russische volksinstrumenten zoals harmonica, verschillende soorten van zhaleika’s, treshetki, rubel’, blok fluit, Russische lepels e.a.

Elke zomer neemt hij deel aan het zomerprogramma in Middlebury College (Vermont, VS) waar hij samen met 60-tal Amerikaanse studenten optreedt in het koor en het orkest.

Samen met de jeugdbeiaardklas van de Koninklijke Beiaardschool o.l.v. Elena Sadina, nam hij deel in verschillende festivals en gaf concerten in België, Nederland, Engeland, Frankrijk, Portugal, de Verenigde Staten en Rusland.

Hij was twee keer de winnaar van de Internationale Jeugdbeiaardwedstrijd (in 2012 in België en in 2014 in Frankrijk).

Nikita heeft al meerdere soloconcerten gegeven in Europa en Amerika. Hij studeert momenteel rechten aan de VUB in Brussel.

In 2017 heeft Nikita het Conservatorium van Mechelen beëindigd voor klarinet en de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn”, beiden met “Grote onderscheiding”.

<
>
x