vtbkultuur Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardvrienden Grimbergen

Beiaardconcert - Dag van de Beiaard

Op de Dag van de Beiaard schenken we aandacht aan het "Bach-jaar". Dit concert is volledig gewijd aan Johann Sebastian Bach. Beiaardier Koen Cosaert bespeelt de torenbeiaard en zijn echtgenote Aelys Demeyere zal ons bekoren met haar stem. Het concert wordt voorafgegaan door een inleiding verzorgt door kunstkenner Rik Sauwen uit Grimbergen. Dit alles vindt plaats in de basiliek.

Datum: 17/06/2018 tot 17/06/2018
Uur: 16:00
Plaats: Sint-Servaas basiliek Grimbergen
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Koen Cosaert is directeur van de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” te Mechelen. Aan dit instituut en aan de afdeling ervan te Roeselare is hij sinds 1987 docent campanologie en beiaardspel. Sedert 2007 is hij ook gastdocent voor beiaard en campanologie aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg.

Hij is stadsbeiaardier te Kortrijk, Izegem, Harelbeke en Roeselare. Hij maakte concertreizen doorheen geheel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Japan en Australië.

Als campanoloog werkte hij mee aan verschillende tentoonstellingen, tijdschriften en publicaties over klokken en beiaarden. Verder gaf hij wereldwijd lezingen op congressen en studiedagen.

Koen Cosaert is bestuurslid van de Vlaamse Beiaard Vereniging. Van 2011 tot 2017 was hij secretaris van de Wereld Beiaard Federatie (WCF).

 

Aelys Demeyere studeerde piano, harp en zang aan het Conservatorium te Kortrijk. Ze vervolmaakte zich verder voor zang aan het Lemmensinstituut. Tegelijkertijd studeerde ze muziekwetenschap aan de KU Leuven. Ze treedt geregeld op als vocale soliste. Als echtgenote en moeder van een beiaardier heeft ze haar plaats in de beiaardwereld verworven.

 

<
>
x