vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

vtbKultuur Picknickt rond de Abdij van Affligem

‘Culturele’ Bruegelpicknick en ‘wandeling van de vriendschap’ langs Kluis en Faluintjes

Organisatie door afdeling Affligem en de lokale gidsen. In de late voormiddag aperitief en Bruegelpicknick. In de namiddag een wandeliing langs Kluis en Faluintjes

Datum: 25/08/2019
Uur: 10:30
Plaats: Abdij Affligem
Adres: - -, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: Abdijstraat 6 Affligem
Prijs leden: 18
Prijs niet-leden: 20
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

‘Culturele’ Bruegelpicknick en ‘wandeling van de vriendschap’ langs Kluis en Faluintjes

Organisatie door afdeling Affligem en de lokale gidsen. Deelnameprijs: 18 euro leden / 20 euro niet-leden. 

Zondag 25 augustus 2019 – jeugdheem van de abdij Affligem

10.30 uur: Aperitief met hapjes en aansluitend Picknick

14.30 uur: Vertrek wandeling 

Zoals jullie reeds weten trekt vtbKultuur in 2019 de kaart van de smaak, waarmee we een jaar lang onze stempel drukken op het culturele landschap in Vlaanderen. We staan dus vandaag garant voor een Bruegeliaans volksfeest. Samen tafelen en eten delen is een oeroud ritueel dat onbewust zorgt voor meer verbinding. De beste gesprekken hebben vaak plaats aan tafel. Lekker eten is iets dat alle culturen met elkaar delen. Het zorgt altijd voor gezellige momenten en een aperitiefje maakt de tongen los. Onder muzikale begeleiding van “De Scheve noot” kan je kiezen uit enkele zinnenprikkelende gerechtjes. Naast de muzikale achtergrond dragen ook de smaak- en Bruegeltaferelen, gecreëerd door kinderen van 6-9 jaar uit de tekenacademie August De Boeck hun steentje bij tot de gepaste sfeer. Voor de eerste 50 geïnteresseerden is in de voormiddag een kort geleid bezoek aan de abdij mogelijk. 

Maar ook de natuur brengt mensen samen. De tijd om te oogsten breekt aan: druiven, appels en peren …Ook de hop wacht om geplukt te worden en versterkt de identiteit van onze regio. Na de picknick-brunch om 14.30 u. ben je dus hartelijk welkom op de wandeling van de Vriendschap, geleid door de Gidsen Affligem en opgedragen aan wijlen Leo De Rijck die deze route uitstippelde. 

Zowel samen tafelen als samen wandelen beïnvloeden onze relaties veel meer dan we vermoeden. Ze scheppen beide de beste mogelijkheid tot ontmoeting en een babbel waardoor vriendschappen ontstaan. Ook na de wandeling kan er verder genoten worden van een goed biertje of hapje. Maak er samen met gezin of vrienden een gezellig dagje van en laat het letterlijk én figuurlijk smaken! 

Prijs picknick: leden vtbKultuur  € 18, niet-leden  € 20

 

Inschrijvingen ten laatste op 1 augustus 

<
>
x