vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Tentoonstelling Van Eyck PLAATSEN BEPERKT

Van Eyck een optische revolutie: tentoonstelling Jan Van Eyck Museum voor Schone Kunsten, Gent op zaterdag 18 april om 10u30. Daarna vrije lunch en een gratis geleide stadswandeling (vrij).

Datum: 18/04/2020
Uur: 10:30
Plaats: Museum voor Schone Kunsten Gent
Adres: 0 0, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: nog af te spreken
Prijs leden: 22
Prijs niet-leden: 25
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse meester Jan Van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft van deze werken in 2020 naar Gent voor de tentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’ in het MSK. Hier worden ze samengebracht met werk uit het atelier van Van Eyck, kopieën van intussen verdwenen schilderijen en meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen.  

Het wordt dus een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik  tastbaarder maakt dan ooit.                                                             

Deze tentoonstelling loopt slechts drie maanden van 1 februari tot en met 30 april 2020

De acht gerestaureerde buitenluiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ staan uiteraard centraal in de tentoonstelling. De panelen worden verdeeld over de tentoonstellingszalen, zodat jullie dichter dan ooit bij het meesterschap van Van Eyck komen… Mis deze unieke kans dus vooral niet!

De prijs van het ticket is 22 euro waarin een audiogids is inbegrepen. Prijs niet-leden: 25 euro

Daar er een groot aantal bezoekers wordt verwacht voor deze tentoonstelling, wordt er voor de tickets met tijdsblokken van 20 minuten gewerkt waarbij je met het ticket binnen kan in het museum. Hoe lang je in het museum blijft is niet bepaald en je bent dus vrij om de kunst op je eigen tempo te ontdekken.

Daarna vrije lunch en een vrije gratis geleide stadswandeling in de namiddag.

Meer info over vervoer volgt later

<
>
x