vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Claude Monet 'The immersive experience'

« Claude Monet, The Immersive Experience » is een uitzonderlijke digitale kunsttentoonstelling in de Horta-galerij. Ons bezoek is ingepland op zaterdag 29 februari 2020 om 10uur. 

Datum: 29/02/2020
Uur: 10:00
Plaats: Horta-Galerij Brussel
Adres: 0 0, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: nog af te spreken
Prijs leden: 10
Prijs niet-leden: 12
Prijs voorverkoop: 12
Thema: Beeldende kunst
Type: Tentoonstelling

« Claude Monet, The Immersive Experience » is een uitzonderlijke digitale kunsttentoonstelling. De werken van Claude Monet komen onder je voeten en in 360° om je heen tot leven.

Een adembenemende geluids- en lichtshow

De expositiezaal van de Monettentoonstelling zorgt voor een totaalervaring en dompelt je onder in de wereld van de kunstenaar. Meer dan 300 schilderijen van Claude Monet worden op een geanimeerde, creatieve en verrassende manier om je heen geprojecteerd. De virtuele penseelstreken spreken al je zintuigen aan. Het geheel wordt gebracht op originele muziek van de Belgische componist Michelino Bisceglia.

IDEAL, het nieuwe digitale kunstcentrum in Barcelona, opende zijn deuren in oktober vorig jaar en koos daarbij voor de Monet-tentoonstelling. Nu is het de beurt aan Brussel, waar de meeslepende ervaring onderdak vindt in de prachtige Horta-galerij.

Op de Monet-tentoonstelling wordt een unieke VR-ervaring (virtual reality) aangeboden. Je krijgt de mogelijkheid om met een speciale bril als het ware in de huid van Claude Monet te kruipen. Deze 10 minuten durende ervaring neemt je mee naar zijn werkplaats in Giverny, maar ook naar Londen, Nederland, Noorwegen en natuurlijk in zijn werken.

De prijs van de VR-ervaring is niet inbegrepen in het toegangsticket en kan ter plaatse betaald worden (€ 2/persoon)

Ons bezoek is gepland op zaterdag 29 februari om 10u. Wij spreken af in de grote loketzaal om 09u45

Vervoer uit Zellik : bushalte Drie Koningen Bus 214 om 08u49

Prijs : leden €10 , niet-leden : €12

<
>
x