vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Tentoonstelling Bernard Van Orley

Donderdag 7 maart om 19u – Bozar, nocturne tentoonstelling “Brussel en de Renaissance, Bernard Van Orley; de weg naar Breugel”. Exclusief bezoek met inleiding en rondleiding

Datum: 07/03/2019
Uur: 19:00
Plaats: Bozar
Adres: - -, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: -
Prijs leden: 10
Prijs niet-leden: 13
Thema: Beeldende kunst
Type: Tentoonstelling

 

Donderdag 7 maart om 19u – Bozar, nocturne tentoonstelling “Brussel en de Renaissance, Bernard Van Orley; de weg naar Breugel”. Exclusief bezoek met inleiding en rondleiding. € 10 voor leden, € 13 voor niet-leden.

Bernard Van Orley was een van de absolute spilfiguren van de renaissance in de Lage Landen. Hij was schilder aan het hof van Margaretha van Oostenrijk en Maria van Hongarije, werd overladen met opdrachten en kwam al erg jong aan het hoofd van één van onze grootste ateliers van zijn tijd. Hij schilderde religieuze taferelen, maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. Bijzondere aandacht gaat naar zijn portretten, die hem in een indrukwekkend netwerk plaatsen van politieke raadgevers, invloedrijke geestelijken en humanistische denkers.

Voor het eerst worden de werken van Bernard Van Orley uit alle hoeken van de wereld samengebracht in één tentoonstelling. Een historische kans om deze Brusselse meester te (her)ontdekken.

Zo vlug mogelijk inschrijven: 02/466 35 05 of email en betaling  op rekening BE55 8601 0617 2744 van vtbKultuur Asse-Zellik. Suggestie openbaar vervoer: bus 214 tot halte Simonis + metro tot Centraal Station; of trein. Info over uurregeling openbaar vervoer volgt.

 

<
>
x