vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Stonehenge Gallo-Romeins Museum AFGESLOTEN

Van 13 oktober 2018 tot en met 21 april 2019 organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren de tentoonstelling ‘Stonehenge - Voorbij het mysterie’. Raak in de ban van Stonehenge: één van de grootste mysteries uit de menselijke geschiedenis

Datum: 09/03/2019
Plaats: Gallo Romiens museum Tongeren
Adres: - -, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: -
Prijs leden: 11€
Prijs niet-leden: 14€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

 

Zaterdag 9 maart – met de trein naar Tongeren voor bezoek aan de tentoonstelling “Stonehenge, voorbij het Mysterie” in het Gallo-Romeins museum; leden € 11, niet-leden € 14 voor ticket en rondleiding met gids. 

2500 v.Chr. In het zuiden van Engeland verrijst een indrukwekkend bouwwerk. Cirkelvormig, zoals de zon. Met gigantische rechtopstaande stenen. Vandaag staat de constructie bekend als Stonehenge. Ontdek er alles over in een intrigerende tentoonstelling. Wat is Stonehenge eigenlijk? Waarom ligt het net daar? Wie liet het grootse monument optrekken? En hoe gingen de bouwers concreet te werk? Het Gallo-Romeins Museum bundelt alle kennis in een grote expo. Authentieke grafvondsten getuigen van de feesten, ceremonies en begrafenisrituelen die het leven van de Stonehenge-mensen kleurden. Sfeervolle filmbeelden tonen een glimp van hun cultuur.

Facultatieve lunch in de omgeving voor 25€ : Dagsoep - Hoofdgerecht (hoevekip met grotpaddesteoelen of fisfilet met krieltjes - Koffie en zoetje

Nadien korte stadswandeling en terug naar het station.

Info over de uurregeling van de trein voor de terugrit naar Brussel volgt later.

Betaling na inschrijving (tel. 02/466 35 05 of per email) op rekening BE55 8601 0617 2744 van vtbKultuur Asse-Zellik. In samenwerking met vtbKultuur afdeling Brussel-Oost.

Trein naar Tongeren met overstap in Hasselt. Vertrek Brussel Noord spoor 5 om 8u23 (richting Genk); aankomst Hasselt 9u31 spoor 7; vertrek Hasselt 9u50 spoor 3 (richting Liège Guillemins); aankomst Tongeren spoor 4 om 10u12. Gelieve uw treinticket vooraf te boeken.

Geileve bij de inschrijving te melden indien jullie voor de facultatieve lunch kiezen 

Ter info: met het openbaar vervoer uit Asse en Zellik naar Brussel Noord: bus 214 met vertrek Aalst om 7:10, Asse Gemeenteplein 7:37, Zellik 3 koningen 7:49. Aankomst Brussel Noord: 8:14.

 

 

<
>
x