vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Sauerland

Week-end uitstap

Datum: 21/05/2016 tot 22/05/2016
Prijs leden: 239 €
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Sauerland is een regio in Duitsland die zich over een stuk van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Hessen uitstrekt. Op bestuurlijk vlak is dit gebied opgedeeld in vier ‘Kreisen’, zeg maar ‘districten’: Hochsauer-landkreis, Kreis Soest, Kreis Olpe en de Märkischer Kreis.

De geplande weekendreis  zal zich toespitsen op de Märkischer Kreis, en meer bepaald op twee steden erin: Altena en Balve.
Hoog boven het stadje Altena ligt een van de mooiste burchten van Duitsland: Burg Altena, in oorsprong van de 12e eeuw. Na de restauratie in 1915 werd ze tot museum omgevormd en huisvestte sindsdien ook de eerste jeugdherberg ter wereld. Sinds kort is de burcht te bereiken via de zogeheten ‘Erlebnisaufzug’, inderdaad een verrassende lift.
Van oudsher is Altena een centrum van ijzerdraadtrekkers en een bezoek aan het Deutsches Drahtmuseum is dan ook een must.
Ook de tweede dag staat een kasteel en een stukje industrieel-archeologisch erfgoed op het programma, ditmaal in Balve, waar we een bezoek brengen aan het privé barokslot Wocklum, dat sinds 1656 in het bezit is van en nog bewoond wordt door de grafelijke familie van Landsberg-Velen (nog onder voorbehoud).
Daarna worden we rondgeleid in de oude ijzersmelterij Luisenhütte uit 1758, die midden de 19e eeuw door de even genoemde graven van Landsberg-Velen werd aangepast aan de verworvenheden van de industriële vooruitgang.

Deze vtbKultuur-trip omvat: autocarvervoer, overnachting in het gezellige familiehotel **** Antoniushütte in Balve-Eisborn, alle maaltijden vanaf het ontbijt de eerste dag tot het middagmaal de tweede dag, alle entrees en gegidste rondleidingen met draadloos audio-systeem, taksen en fooien.

Ledenprijs: € 239  per persoon in een tweepersoonskamer; € 257 in een eenpersoonskamer.
Wie nog geen lid is van vtbKultuur of VAB, kan dat doen door de aankoop van een vtbKultuur-pas (€ 10), die tot eind 2016 reductie garandeert op alle activiteiten van vtbKultuur.

Mogelijkheid tot afsluiten van een bijstandsverzekering (€ 20) en/of een annuleringsverzekering (€ 25 per single/double): info bij Raymonde Huygh: 02/466 35 05 of  raymonde.huygh@telenet.be
Vertrekuur wordt later meegedeeld (waarschijnlijk rond 7u15)

Vertrekplaats: parking Brusselsesteenweg/Noorderlaan Zellik, ter hoogte van restaurant Viool (vertrek in Aalst om 7 uur aan de Sint-Annakerk, Roklijf).
 

Zo vlug mogelijk inschrijven, liefst voor 1 februari en uiterlijk 1 maart betalen op het rekeningnummer BE55 8601 0617 2744 van vtbKultuur Asse-Zellik. 

 

<
>
x