vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Reisreportage Nieuw-Zeeland

Op dinsdag 20 oktober 2020 om 19u30 uur reisreportage 'Nieuw-Zeeland- Het mooiste einde ter wereld' in zaal Collegium Groot-Bijgaarden.  

Datum: 20/10/2020
Uur: 19:30
Plaats: zaal Collegium Groot-Bijgaarden
Adres: - 0, 1730 Asse
Prijs leden: 6
Prijs niet-leden: 7
Prijs voorverkoop: 5
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Op dinsdag 20 oktober 2020 om 19u30 uur reisreportage 'Nieuw-Zeeland - Het mooiste einde ter wereld' van Guido Vervoort in zaal Collegium Groot-Bijgaarden. De reisreportage gaat door in de grote zaal zodat wij aan alle Coronamaatregelen kunnen tegemoet komen.

Heel ver, ten oosten van Australië, aan het einde van de wereld, ligt  Nieuw-Zeeland.  Oorspronkelijk was het bewoond door de Maori's.  In de 19de eeuw werd het een Britse kolonie en het is nu een modern westers land met een zeer vriendelijke bevolking.  Het land is 9 maal zo groot als België en telt 4,5 miljoen inwoners.  De nog levende Maori-cultuur is fascinerend. 
In het stadje Napier ontdekken we prachtige Art Deco architectuur uit het begin van vorige eeuw.  Dé grote troef van het land is dat het mag gerekend worden tot één van de allermooiste natuurlanden ter wereld. Men wordt overweldigd door een afwisseling van bekoorlijke kusten met zeeleeuwen, dolfijnen en walvissen.  Weiden met ontelbare schapen en koeien.  Betoverende regenwouden met een weelderige plantengroei met palmbomen en reusachtige boomvarens, een prehistorisch landschap waardig. Geothermische gebieden met geisers, fumarolen en kokende modderpoelen. Bizarre natuurverschijnselen zoals de "pannenkoek rotsen" en op een strand mysterieuze halve stenen bollen, de "Moeraki Boulders". Schitterende door meren en gletsjers doorsneden berglandschappen, de Nieuw-Zeelandse Alpen. Majestueuze fjorden zoals in Noorwegen.  Nieuw-Zeeland is een uniek land: ongetwijfeld "het mooiste einde van de wereld".

Prijs in voorverkoop (vooraf inschrijven) €5 

Prijs ter plaatse: leden €6 - niet-leden €7

 

<
>
x