vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Reis naar Kassel en Münster

Kassel - Münster

Datum: 25/06/2017 tot 28/06/2017
Plaats: Kassel - Münster
Adres: op locatie 0, 1730 Asse
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

Voorlopig programma.

 

 

vtbKultuur-trip naar Kassel en Münster van 25 tot 28 juni 2017

 

Op 10 juni van dit jaar opent ‘Documenta 14’ haar deuren, een van de belangrijkste tentoonstellingen van he-dendaagse kunst  ter wereld, die om de vijf jaar plaatsvindt in Kassel (deelstaat Hessen). De vier hoofdlocaties zijn het Fridericianum, de Documenta-Halle, het Aue-paviljoen in Park Karlsaue en de Neue Galerie.

 

Dit jaar valt dit exclusieve kunstgebeuren samen met de ‘Skulptur Projekte’ in Münster, een openluchttentoonstelling van sculpturen in de openbare ruimte, die slechts één keer om de tien jaar wordt georganiseerd, en in 2017 al aan haar vijfde editie toe is.

 

 

 

Dag 1 - zondag 25 juni 2017 - Zellik - Kassel (deelstaat Hessen)

 

Aankomst Kassel rond de middag. Tijd voor een vrije lunch. In de namiddag laat een rondrit, gecombineerd met korte wandelingen, ons kennismaken met de stad en de verschillende openluchtkunstwerken die de blijvende getuigen zijn van de vroegere Documenta’s. We ronden af met een ritje door het 18e-eeuwse Bergpark Wilhelmhöhe, met op de top het Herculesmonument (Unesco erfgoed).

 

Hierna hebben we de gelegenheid om op eigen houtje één (of meer) van de vier kunstlocaties van binnen te bezoeken. Dineren en overnachten doen we in hotel Deutscher Hof***S.

 

 

 

Dag 2 - maandag 26 juni 2017 -  Kassel

 

Na het ontbijt staat de dag geheel in het teken van Documenta 14. Onder begeleiding van een gids ontdekken  we de hedendaagse kunstwerken die zich in de verschillende gebouwen bevinden. De rondleiding begint aan het hoofdgebouw, het Fridericianum van 1779, dat het eerste openbare museum van Europa was. Tijdens deze ontdekkingstocht nodigen de vele gastronomische tentjes en kraampjes uit tot een hap naar eigen gading. Er blijft voldoende tijd over voor individuele verkenning en verpozing, waarna we terugkeren naar ons hotel in de Lutherstaβe.

 

 

 

Dag 3 - dinsdag 27 juni 2017 - Kassel-Münster

 

Na het ontbijt verlaten we ons hotel , maar stellen de rit naar Münster nog even uit. Kassel is immers ook nog bekend vanwege de gebroeders Jakob en Wilhelm Grimm, die hier de vruchtbaarste periode van hun leven doorbrachten. In 2013 was het precies 200 jaar geleden dat ze hun ‘Kinder- und Hausmärchen’ uitgaven. Het was de grote verdienste van de twee broers om mondeling overgeleverde volksverhalen van overal in Duitsland, maar vooral in de huidige deelstaat Hessen, op te tekenen en uit te geven, zodat ze voor het nageslacht bewaard bleven. In september 2015 werd hier in Kassel een heel nieuw museum aan hen gewijd: Grimmwelt. Hier staat uiteraard een rondgang op het programma.

 

Na de lunch begeven we ons op weg naar Münster, vooral bekend wegens de ‘Vrede van Münster’, in 1648 gesloten tussen Spanje en de Noordelijke Nederlanden, waarmee een einde kwam aan de Tachtigjarige Oorlog. Nadat we ingecheckt hebben in het Stadthotel Münster***S, leren we tijdens een wandeling de historische stad beter kennen.

 

 

 

Dag 4 - woensdag 28 juni 2017 - Münster - Zellik (ongeveer 350 kilometer)

 

De voormiddag wordt gewijd aan het kunstproject ‘Skulptur Projekte’. Tijdens een rondleiding worden we  geconfronteerd met de circa dertig actuele creaties die gaan van klassiek beeldhouwwerk tot performatieve kunst. Na de lunch vatten we de terugreis aan.

 

 

 

Praktische informatie

 

Kostprijs: € 580per persoon in een tweepersoonskamer; € 685 in een single.

 

Deze vtbKultuur-trip omvat: autocarvervoer, 3 overnachtingen halfpension in hotel Deutscher Hof***S in Kassel en in het Stadthotel Münster***S, alle bezoeken volgens programma, toegangsgelden, rondleidingen met draad-loos audiosysteem, reisbegeleiding door Geert Van Cleemput, fooien en taksen.

 

Zo spoedig mogelijk inschrijven: raymonde.huygh@telenet.be; 02 466 35 05; 0479 48 61 81.

 

Uiterlijk 1 maart 2017 een voorschot van € 200 per persoon betalen op rekening BE55 8601 0617 2744 van vtbKultuur Asse-Zellik. Het saldo vereffenen tegen 15 april 2017.

 

 

 

De organisatie van de reis verloopt in samenwerking met Reisbureau De Hauwere Lebbeke, Cat. C nr. 3315 en art cities Reisen GmbH, Marktstätte 28, D-78462 Konstanz.

 

 

 

 

 

 

Voor meer details: contacteer Raymonde Huygh 02/466 35 05 of  raymonde.huygh@telenet.be.

 

<
>
x