vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Musical Daens AFWACHTEN NIEUWE DATUM

Musical Daens - vrijdag 1 mei 2020 om 20u30 in Puurs -  inschrijving en betaling uiterlijk 1 november 2019  

Datum: 01/05/2020
Uur: 20:30
Plaats: Studio 100 Puurs
Adres: 0 0, 1730 Asse
Prijs leden: 75/60 (inclusief/exclusief busvervoer)
Prijs niet-leden: 80/65 (inclusief/exclusief busvervoer)
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Evenement

Musical Daens - vrijdag 1 mei 2020 om 20u30 in Puurs 

De musical Daens neemt ons mee naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren.

Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst.

De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij.

Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken. 

In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette ( Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor heel het  gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist. 

De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical. De onvergetelijke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, vooruitstrevende theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45. 

Prijs ticket cat. 1: € 60 voor leden, € 65 voor niet leden;

Inclusief busvervoer uit Asse (Gemeenteplein), of Zellik (parking Brusselsesteenweg, halte lijnbus): leden € 75    niet-leden € 80  

Vertrekuren/plaatsen bus : Asse 19u10 (bushalte Gemeenteplein) - Zellik 19u20 (bushalte Den Horinck)

 

<
>
x