vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Midsummer Mozartiade WACHTLIJST

Opvoering van de opera 'Die Entführung aus dem Serail' op het Martelarenplein te Brussel op zondag 30 juni om 15 uur

Mozarts meest succesvolle opera tijdens zijn leven.

Om 14u inleiding door musicoloog Arne Herman.

Datum: 30/06/2019
Uur: 14:00
Plaats: Martelarenplein Brussel
Adres: - -, 1730 Asse
Prijs leden: 30€
Prijs niet-leden: 34€
Thema: Muziek
Type: Evenement

Zondag 30 juni om 15u – Midsummer Mozartiade, opvoering van de opera 'Die Entführung aus dem Serail '

Prijs: €30 leden / € 34 niet-leden

Plaats : Martelarenplein Brussel

Mozarts meest succesvolle opera tijdens zijn leven.

Om 14u inleiding door musicoloog Arne Herman.

Ontdek op zondag 30 juni samen met vtbKultuur het eerste echte meesterwerk van de Duitse opera, alsook een groep jonge professionele zangers van uitzonderlijk talent en een neoklassieke theaterzaal, parel van het Brusselse erfgoed, die zich heel goed voor klassieke muziek leent.

De opera ‘De ontvoering uit het serail’ (oosters paleis met harem) is geschreven in Wenen, waar Mozart leefde en werkte nadat hij door de aartsbisschop van Salzburg ontslagen was als componist. Hoewel het in die tijd gebruikelijk was om opera's in het Italiaans te schrijven, is het libretto van deze opera in het Duits. Het is verder bijzonder dat hij zich in een harem inTurkije afspeelt.

Belmonte is op zoek naar zijn geliefde Constanze, die door zeerovers is ontvoerd, samen met haar kamermeisje, Blondchen, en Belmontes vroegere bediende, Pedrillo. Aangekomen voor een groot paleis ondervraagt Belmonte Osmin, maar hij komt bitter weinig te weten. Hij ontdekt alleen dat Osmin een diepe haat koestert voor Pedrillo, die nu tuinier is. Belmonte ontmoet Pedrillo, die hem tot zijn vreugde vertelt dat Constanze het relatief goed maakt als gevangene van de pasja. De pasja doet hard zijn best om haar hart te veroveren, maar Constanze blijft Belmonte trouw. Pedrillo zal Belmonte aan de pasja voorstellen als een beroemd architect die graag voor hem zou werken. Op die manier kan hij het paleis binnendringen …

<
>
x