vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Ledendag Hoogstraten

Daguitstap

Datum: 07/10/2017 tot 01/01/1970
Plaats: Hoogstraten
Adres: 0p locatie 0, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: Zellik, Gemeenteplein
Prijs leden: € 60
Prijs niet-leden: € 65
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

Op zaterdag 7 oktober neemt vtbKultuur Asse-Zellik deel aan de ledendag van vtbKultuur Vlaams-Brabant in Hoogstraten.

Eén dagdeel wordt het ‘ronddwalend’ verkennen van het aantrekkelijke centrum met aandacht voor en bezoek aan de Sint-Catharinakerk, het begijnhof en het stadhuis.

Het andere dagdeel gebruiken we voor een ‘Rondje Hoogstraten’: vanuit het centrum van de stad vertrekt de autocar voor een rondrit door het meest noordelijke stuk van de provincie Antwerpen. De tocht leidt ons naar kleine, pittoreske dorpen als Meer, Minderhout en Wortel. Onderweg vertelt de gids over de prachtige bezienswaardigheden groot en klein, over het land van de aardbeien, volkse verhalen en anekdotes over landlopers, smokkelaars en bedevaarten.

Voor het onthaal (koffiekoek met koffie/thee of water), de lunch (tomatenroomsoep met basilicum; hoevekip met champignonroomsaus, erwtjes en worteltjes, gefrituurde aardappelbolletjes; tiramisu en koffie – incl. 1 glas wijn of 1 pils of 1 frisdrank) en het afsluitend lokale drankje alsook de lokale versnapering zijn we te gast in
Hof ter Smisse op de Vrijheid in Hoogstraten.

Vertrek van de autocar in Zellik, ’t Mankement, Noorderlaan 4 (bij parking tegenover restaurant Viool, Brusselsesteenweg 660, Zellik). Juiste vertrekuur wordt later meegedeeld.
Prijs: € 65 of € 60 voor leden vtbKultuur en VAB (autocarvervoer, fooi, ontvangst met koffie/thee of fruitsap en cake, de lunch, het afsluitend drankje en hapje, het dagprogramma met toegangen en gidsen).
Vooraf inschrijven (02/466 35 05 of per e-mail) en betalen op rekeningnummer
BE55 8601 0617 2744 van vtbKultuur Asse-Zellik.

<
>
x