vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Geleid bezoek Atomium NOG ENKELE PLAATSEN

Geleid bezoek Atomium op zaterdag 8/2/2020 om 9u45 en bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling: ‘Bruegel, a poetic experience’. Gids Raymonde Huygh 

Datum: 08/02/2020
Uur: 09:45
Plaats: Atomium
Adres: 0 0, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: Atomium
Prijs leden: 15
Prijs niet-leden: 17
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

Geleid bezoek Atomium op zaterdag 8/2/2020 om 10uur. Gids Raymonde Huygh

Met de toen snelste lift van Europa bezoeken we eerst de panoramabol, waar we een 360° zicht hebben op Brussel en de verre omgeving. Nadien volgt het bezoek aan de basisbol ( 2 roltrappen) die de geschiedenis van het Atomium en Expo 58 toelicht. Daarna gaan we via de 35meter lange roltrap naar de tentoonstellingsbol. We verlaten deze bol via trappen naar de middelste bol waar de film over de bouw van het Atomium getoond wordt. Via trappen dalen we af naar de kinderbol en dan brengt een lange roltrap ons terug in de basisbol. Daarna dalen wij af naar de uitgang en het einde van ons bezoek. 

Speciale aandacht voor de tijdelijke tentoonstelling: ‘Bruegel, a poetic experience’

450 jaar geleden (1569) overleed Pieter Bruegel de Oude. Naar aanleiding hiervan organiseert het Atomium  in één van de bollen een tijdelijke tentoonstelling gewijd aan deze bekende renaissanceschilder. Over twee verdiepingen bevinden zich meeslepende en interactieve installaties die de bezoekers dankzij grote reproducties onderdompelen in het hart van de Bruegeliaanse wereld. Via een pop-up installatie worden 5 schilderijen getoond van de reeks 'De zes seizoenen' in een driedimensionale scenografie. Maar ook zijn andere schilderijen komen aan bod.

Prijs (begeleiding inbegrepen):

  • leden : 15€
  • niet-leden :17€

Meer info over vervoer volgt

<
>
x