vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Europalia brengt Brancusi naar Brussel

Europalia Romania brengt Brancusi voor het eerst naar Brussel. Tentoonstelling in het kader van Europalia Romania in Bozar op zaterdag 9 november 2019  

Datum: 09/11/2019
Plaats: Bozar Brussel
Adres: 0 0, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: Zellik
Prijs leden: 10
Prijs niet-leden: 12
Thema: Beeldende kunst
Type: Tentoonstelling

 EUROPALIA brengt Brancusi voor het eerst naar Brussel

Tentoonstelling in het kader van Europalia Romania in Bozar op zaterdag 9 november 2019 om 11uur 

Constantin Brancusi (1876-1957) is zonder meer één van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn fascinerende sculpturen maakten hem tot een pionier van het modernisme en vormen tot vandaag een bron van inspiratie voor tal van kunstenaars. Maar behalve beeldhouwer was hij ook een gepassioneerde fotograaf die een minder bekend maar schitterend fotografisch oeuvre naliet.

EUROPALIA focust op beide aspecten van zijn werk en brengt dit najaar voor de allereerste keer Brancusi naar België. Het wordt een unieke kijk op de kunstenaar en zijn atelier, een plek waar de toenmalige kunstwereld (Amedeo Modigliani, Fernand Léger, Man Ray, …) graag over de vloer kwam.

De tentoonstelling brengt topstukken uit musea en privé-collecties van over de hele wereld bijeen, waaronder Slapende Muze, De Kus en Leda. Naast iconische sculpturen worden ook verbluffende foto's en documenten getoond, net als werk van tijdgenoten zoals Marcel Duchamp, Medardo Rosso en Auguste Rodin.

Openbaar vervoer bus 214 Asse station 09:54, Zellik 3 Koningen 10:04, overstap metro Simonis

Prijs : 10€ leden, 12€ niet-leden (7€ voor bezitters museumpas)

 

<
>
x