vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Concert BOZAR INSCHRIJVEN UITERLIJK 3 OKTOBER

Avondconcert in Bozar op zaterdag 9 november om 20 uur door Nationaal Orkest van België olv Hugh Wolff  

Datum: 09/11/2019
Uur: 20:00
Plaats: Bozar
Adres: - 0, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: -
Prijs leden: 17
Prijs niet-leden: 20
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Avondconcert in Bozar op zaterdag 9 november om 20 uur door Nationaal Orkest van België olv Hugh Wolff  

Voor dit concert kan het Belgian National Orchestra rekenen op een wereldbefaamde cast : Michelle DeYoung en Sofia Fomina.

Nationaal Orkest van België onder leiding van Hugh Wolff 

Symfonisch Koor Octopus  Brussels Chamber Choir  Sofia Fomina, sopraan  Michelle DeYoung, mezzosopraan   

Gustav Mahler, Symfonie nr. 2 in c ‘Auferstehung’ (Herrijzenis)

Causerie door musicoloog Koen Uvin op woensdag 6 november om 14uur.

 

Toelichting

 

“Herrijzen, ja herrijzen zal jij, mijn stof, na een korte rust!”. Na het horen van deze versregels, van de dichter Friedrich Klopstock, schreef Gustav Mahler: “het sloeg in als bliksem, dit ding, en alles werd me helder en duidelijk.” Het gedicht vormt de basis voor zijn Tweede Symfonie, die ook dezelfde titel krijgt: ‘Die Auferstehung’.

In het vijfde en laatste deel van de symfonie zingt het koor teksten uit het gedicht van Klopstock, aangevuld en veranderd met Mahlers eigen woorden. Zo is het in Klopstocks origineel Christus die de mens naar het hiernamaals leidt, terwijl het bij Mahler de mens zelf is die door liefde de onsterfelijkheid bereikt. Aan het einde van de symfonie wordt dit met muzikale glorie bezongen: “Sterben werd’ ich um zu leben!”. Als een feniks herrijst de mensheid, dag na dag, uit de eigen stof. Voor dit concert kan het Belgian National Orchestra rekenen op een wereldbefaamde cast : Michelle DeYoung en Sofia Fomina.

Gunstprijs ticket categorie II (soms categorie I), inclusief administratie- en reservatiekosten en redactie van de toelichting:vtbKultuur-leden 17 euro; niet-leden 20 euro;

Extra voor autocarvervoer  Asse - Zellik - Brussel, heen- en terug: leden 8 euro; niet-leden 9 euro;

 

Opstapschema voor de avondconcerten om 20uur (zaterdag 9 november 2019 en zaterdag 22 februari 2020): 18u50 Gemeenteplein Asse (bushalte Credimo, Gemeenteplein); 19u05 Zellik (Brusselsesteenweg 660, bushalte De Lijn “Den Horinck”, richting Brussel).

Betaling na reservatie (02/466 35 05 of e-mail) door overschrijving op rekening BE55 8601 0617 2744 van vtbKultuur Asse-Zellik, ten laatste 6 weken voor de concertdatum.

Wil u meer over de uitgevoerde werken? U kan een boeiende causerie door musicoloog Koen Uvin bijwonen, rijkelijk geïllustreerd met luistervoorbeelden van hoge kwaliteit, die een verhelderende kijk bieden op muzikale meesterwerken uit het klassieke repertoire.

Ze gaan door in de studio van Cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51 in Aalst, vangen aan om 14 uur en vormen een uitstekende inleiding op de geselecteerde concerten in Bozar .

Prijs: € 6 of € 5 voor leden vtbKultuur en VAB; € 1,5 voor houders van een UiTpas met kansentarief. Gratis voor wie vooraf intekent op de concerten in Bozar

 

<
>
x