vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Concert BOZAR - INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Concert in Bozar op zondag 20 oktober 2019 om 15 uur door Nationaal Orkest van België  

Datum: 20/10/2019
Uur: 15:00
Plaats: Bozar
Adres: - 0, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: -
Prijs leden: 17
Prijs niet-leden: 20
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Concert in Bozar op zondag 20 oktober 2019 om 15 uur door Nationaal Orkest van België  

Belgian National Orchestra – Michael Schønwandt leiding – Khatia Buniatishvili piano

PROGRAMMA ONBLUSBAAR

Nationaal Orkest van België onder leiding van Michael Schønwandt,   Khatia Buniatishvili, piano    

  • Jean Sibelius, Karelia-ouverture, op. 10   
  • Edvard Grieg, Concert voor piano en orkest, op. 16   
  • Carl Nielsen, Symfonie nr. 4, op. 29 ‘Inextinguishable’ (de Onblusbare)

Toelichting

Hoe verder we naar het Noorden reizen, hoe korter de dagen worden. Tijdens de Poolnacht komt de zon wekenlang niet boven de horizon uit. Boven de poolcirkel is de aarde dan constant gehuld in een mysterieus donkerblauw schijnsel. Zou dit fenomeen de toverachtige composities van vele Scandinavische componisten beïnvloeden? Pianiste Khatia Buniatishvili brengt licht tijdens onze lange en donkere dagen met het Concerto in a mineur van Edvard Grieg. Grote duisternis hing niet alleen over onze noorderburen, maar over heel Europa toen Carl Nielsen zijn Vierde Symfonie schreef in 1916. De Eerste Wereldoorlog wierp een jarenlange schaduw over Europa. Toch gaf hij zijn werk de hoopvolle titel Det Uudslukkelige, ofwel ‘Het Onuitblusbare’, waarmee hij doelt op de “elementaire wil om te leven.” Een onuitblusbaar streven om door te gaan en ondanks alles proberen de utopie te bereiken. Het is deze oerkracht die zijn muziek voortstuwt en een lichtpunt biedt in donkere tijden.

 

Gunstprijs ticket categorie II (soms categorie I), inclusief administratie- en reservatiekosten en redactie van de toelichting:vtbKultuur-leden 17 euro; niet-leden 20 euro;

Extra voor autocarvervoer  Asse - Zellik - Brussel, heen- en terug: leden 8 euro; niet-leden 9 euro;

Opstapschema voor de matinee concerten om 15uur op zondag (20 oktober 2019, 5 januari 2020, 26 januari 2020): 13u50 Gemeenteplein Asse (bushalte Credimo, Gemeenteplein); 14u05 Zellik (Brusselsesteenweg 660, bushalte De Lijn “Den Horinck”, richting Brussel).

Betaling na reservatie (02/466 35 05 of e-mail) door overschrijving op rekening BE55 8601 0617 2744 van vtbKultuur Asse-Zellik, ten laatste 6 weken voor de concertdatum.

Wil u meer over de uitgevoerde werken? U kan een boeiende causerie door musicoloog Koen Uvin bijwonen, rijkelijk geïllustreerd met luistervoorbeelden van hoge kwaliteit, die een verhelderende kijk bieden op muzikale meesterwerken uit het klassieke repertoire.

Ze gaan door in de studio van Cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51 in Aalst, vangen aan om 14 uur en vormen een uitstekende inleiding op de geselecteerde concerten in Bozar .

Prijs: € 6 of € 5 voor leden vtbKultuur en VAB; € 1,5 voor houders van een UiTpas met kansentarief. Gratis voor wie vooraf intekent op de concerten in Bozar

 

 

 

<
>
x