vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Antwerp Symphony Orchestra Paul Lewis met Mozart WACHTLIJST

Antwerp Symphony Orchestra: "Paul Lewis ontroert met Mozart" WACHTLIJST

Een romantische middag met meesterwerken van Mozart op zaterdag 7 maart om 15 uur.

Datum: 07/03/2020
Uur: 15:00
Plaats: Koningin Elisabethzaal Antwerpen
Adres: 0 0, 1730 Asse
Plaats van bijeenkomst: nog af te spreken
Prijs leden: 34,5
Prijs niet-leden: 37
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Antwerp Symphony Orchestra: "Paul Lewis ontroert met Mozart"

Een romantische middag met meesterwerken van Mozart. Zijn Pianoconcerto nr. 27 was het laatste wapenfeit van Mozart als concertsolist. Je kan er een groot aandeel melancholie en berusting in ontdekken, alsof de componist zijn einde voelde naderen.

Met zijn indringende Maurerische Trauermusik die hij schreef voor de vrijmetselaarsloge, bouwde Mozart een brug naar de Romantiek. De ‘pastorale’ Tweede symfonie is Brahms’ wondermooie bijdrage aan dit nieuwe muziektijdperk waarin componisten vooral het hart lieten spreken. 

Paul Lewis: piano 

Lewis wordt internationaal beschouwd als een van de toonaangevende musici van zijn generatie. Hij studeerde bij Joan Havill aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en bij Alfred Brendel en treedt regelmatig op met ‘s werelds meest vooraanstaande orkesten waaronder de symfonieorkesten van Boston, Chicago en Londen, de New York Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Philippe Herreweghe: dirigent

Herreweghe werd geboren in Gent en combineerde er zijn universitaire studies met een muzikale opleiding aan het conservatorium, waar hij piano volgde bij Marcel Gazelle. In dezelfde periode begon hij te dirigeren en in 1970 richtte hij het Collegium Vocale Gent opSinds 1997 is hij als dirigent verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. 

Zaterdag 7 maart 2020 om 15uur 

Koningin Elisabethzaal, Astridplein 26, Antwerpen (naast Centraal Station, dus gemakkelijk bereikbaar met de trein)

Deelnameprijs: 34,50 euro voor leden, 37 euro voor niet-leden; inclusief programmaboekje. Deadline inschrijving en betaling 10 december 2019.

Vertrekuur trein Brussel-Noord om 13u38 op spoor 11

 

<
>
x