vtbkultuur Asse-Zellik

Asse-Zellik

Antwerp Baroque 2018

Deze expo kadert in het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. In de voormiddag bezoek met gids aan de tentoonstelling Michaelina in het MAS. In de namiddag wandeling met gids 'Barok beroert'.

Datum: 16/06/2018 tot 01/01/1970
Plaats: Asse
Adres: 0 0, 1731 Asse
Prijs leden: 18
Prijs niet-leden: 21
Thema: Beeldende kunst
Type: Evenement

Deze expo kadert in het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. Dat festival brengt hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. 

10u introductie tentoonstelling Michaelina in het MAS

De toptentoonstelling Michaelina demonstreert het uitzonderlijke talent van een kunstenares die groot werd in een periode waarin vrouwelijke artiesten zeer zeldzaam waren. Michaelina was een tijdgenote van Rubens. Ze onderscheidt zich van haar vrouwelijke collega's door de genres waarop ze zich toespitst. Haar oeuvre wordt vandaag nog volop gereconstrueerd. De kunstenares is een rijzende ster op de kunstmarkt, waar haar werk vandaag opvallend hoge prijzen haalt. Michaelina is de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van de barokke kunstenares.

10u30 rondleiding met gids

 Vrije lunch

15u wandeling met gids: “Barok Beroert”

Een stadswandeling die het publiek laat voelen dat barok ook vandaag leeft in Antwerpen. Een gids leidt ons langs imponerende gevels, prachtige poorten en rijkelijk versierde beelden en vertelt zowel geschiedkundige weetjes als leuke anekdotes over Antwerpen als uitgesproken barokstad.

Deelnameprijs: 18 euro voor leden; 21 euro voor niet-leden (geleid bezoek aan de tentoonstelling en stadswandeling met gids)

 Meer info over vertrekuur volgt later (trein van Brussel naar Antwerpen en bus De Lijn in Antwerpen)

<
>
x