vtbkultuur Brussel Anderlecht

Brussel Anderlecht

VTB Knipoogdag in Genk

In de ochtend, om 10.00 u., neemt onze groep deel aan het bezoek aan de Turkse moskee Sledderlo. Trek je schoenen uit om de weidse gebedsruimte te betreden: 1.200 m2 kleurrijk vast tapijt, een serene architectuur, een indrukwekkend spreekgestoelte en sierlijke Arabische geschriften. Het middagmaal is vrij. In de namiddag vanaf 14.00 u. start het tweede gedeelte van de KnipoogDag.

Datum: 25/03/2018
Uur: 10:00
Adres: C-mine, op de oude mijnsite van Winterslag en in het centrum van Genk , 3600 Genk
Plaats van bijeenkomst: Centraal station Brussel
Prijs leden: 14 euro / middagmaal 20 euro per persoon (exclusief drank).
Prijs niet-leden: 20 euro / middagmaal 20 euro per persoon (exclusief drank).
Prijs voorverkoop: geen
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 10

 • In de ochtend, om 10.00 u., neemt onze groep deel aan het bezoek aan de Turkse moskee Sledderlo. Trek je schoenen uit om de weidse gebedsruimte te betreden: 1.200 m2 kleurrijk vast tapijt, een serene architectuur, een indrukwekkend spreekgestoelte en sierlijke Arabische geschriften.
 • Het middagmaal is vrij.
 • in de namiddag vanaf 14.00 u. start het tweede gedeelte van de KnipoogDag. 

C-mine, op de oude mijnsite van Winterslag, is dan onze uitvalsbasis om Genk verder te verkennen. Je kan dan op eigen houtje deelnemen aan heel wat activiteiten.

We geven je alvast enkele ingrediënten. Aan jou om het meest smaakvolle menu samen te stellen!

 • Verken het Energiegebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum.
 • Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine Expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de top van de schachtbok.
 • Ontdek het voormalige metaalmagazijn dat nu het werkterrein is van Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist.
 • Loop verloren in het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.
 • Laat je verrassen met mini-concerten van de Genkse Academie voor Kunst in het Cultuurcentrum en C-Crib.
 • In de nabijgelegen Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er pop-up activiteiten beleven in verschillende handelszaken.
 • De tuinwijk van Winterslag kan je spelenderwijs verkennen. Het spel OndersteBoven daagt je uit om een mysterie op te lossen.

Ook in het centrum van Genk kan je heel wat cultuur opsnuiven. Onze gratis pendelbus brengt je van C-mine naar het centrum van Genk en terug.

  • Verwonder je over de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw.
  • In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen uit het begin van de 20ste eeuw.
  • Orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk

De KnipoogDag sluiten we om 17.15 u. af  in het Cultuurcentrum C-Mine. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u.

Het wordt een boeiende dag.

Het volledige programma vind je op www.knipoogdag.be.
 

Gelieve in te schrijven  ten laatste op 25 februari voor dit programma en mede te delen of je mee geniet van de lunch of niet.
Inschrijven op: https://www.vtbkultuur.be/anderlecht/activiteiten/vtb-knipoogdag-in-genk/datum/4847

Of bij Louisa Heine: 0474 59 20 44
 

 

 

<
>
x