Wat eten we en waarom eten we zo? Lezing door Staf Henderickx.
Datum: | 01/10/2017 tot 01/01/1970 |
Uur: | 15:00 |
Deuren open: | 19.45 uur |
Plaats: | Café Goudblommeke in Papier |
Adres: | Cellebroerstraat 55, 1000 Brussel 55, 1000 Brussel |
Plaats van bijeenkomst: | Cellebroerstraat 55, 1000 Brussel |
Prijs leden: | Gratis |
Prijs niet-leden: | Gratis |
Thema: |
Geschiedenis en erfgoed |
Type: | Reportage of lezing |
Beschikbare plaatsen: | 20 |
Van Mammoet tot Big Mac
Wat eten we en waarom eten we zo? Lezing door Staf Henderickx.
Staf Henderickx, dokter van Geneeskunde van het volk, heeft een nieuw boek over ons eten “Van Mammoet tot Big Mac”. Geen twijfelachtige ‘feel good’ trendy boek maar een boek die naar ons eten kijkt op een historische, sociale en wetenschappelijke manier. Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? Zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding voor de vrouw of een doem voor onze gezondheid? Van Dagelijkse kost tot Puur genieten: al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en kookprogramma’s. Maar wie weet hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd? Ken jij het verhaal achter wat op ons bord ligt? Een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van chemische monopolies.
Organisatie: Masereelfonds, Cultuursmakers Anderlecht en VZW Geert van Bruaene
Inkom: gratis
Inschrijven op orhan@masereelfonds.be
Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen.
De taaliconen zijn ontwikkeld door Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
©