Cultuursmakers

Brussel Anderlecht

MIDSUMMER MOZARTIADE: gratis concerten.

Deze evenementen bieden vrije toegang tot het festival en vullen dit prachtige 'openluchttheater' met de muziek van Mozart en zijn collega's.

Datum: 21/06/2021 tot 26/06/2021
Uur: 16:00
Uur van samenkomst: 15:45
Deuren open: 15.45
Plaats: Martelarenplein 22
Adres: Martelarensplein 22, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Martelarenplein 22
Prijs leden: 0
Prijs niet-leden: 0
Prijs voorverkoop: 0
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - theater

Deze evenementen bieden vrije toegang tot het festival en vullen dit prachtige 'openluchttheater' met de muziek van Mozart en zijn collega's. Ze richten zich op een breed publiek van alle leeftijden, zowel muziekliefhebbers als nieuwkomers. Hun doel is om het Martelarenplein in de schijnwerpers te zetten als een unieke Belgische erfgoedsite die volledig omringd is door gevels uit het Mozarttijdperk. Voor deze 5de editie richten we ons op de koperblazers, met zes verschillende programma's uitgevoerd door drie internationaal gerenommeerde ensembles. Als bonus is er de mogelijkheid om, voor of na elk concert, het monument voor de martelaren van de revolutie van 1830 te bezoeken, dat zich in het hart van het plein bevindt.

maandag 21.6 | za 26.6
‘ENSEMBLE DE CUIVRE DE BELGIQUE’
www.ensembledecuivres.be 

Het 'Ensemble de Cuivres de Belgique' (ECB) bestaat uit 11 getalenteerde muzikanten: vier trompetten, vier trombones, twee hoorns en een tuba. Allen afkomstig uit de grote Belgische orkesten en conservatoria, besloten de ECB-leden samen te komen om hun gezamenlijke passie voor muziek te verenigen. Hun zeer gevarieerde repertoire varieert van Gabrieli en Bizet tot Piazzolla en beroemde filmmuziek. Voor hun vierde deelname aan het festival zal de ECB twee verschillende programma's uitvoeren die zeker de smaak en nieuwsgierigheid van al onze festivalgangers zullen bevredigen.

dinsdag 22.6 | do 24.6
‘GENEVA BRASS QUINTET’
www.gbq.ch

Het 'Geneva Brass Quintet' (GBQ) werd opgericht in 2011 en brengt vijf muzikanten samen die elk een masterdiploma van de 'Haute École de Musique de Genève' hebben behaald. In de geest van het beroemde Zwitserse Legermes is het GBQ is een kamermuziekensemble met meerdere capaciteiten. Zijn warme en briljante klank leent zich net zo goed voor de precieze sonoriteit van een Bach-fuga als voor het zachte geruis van een Cosma-ballade of zelfs een traditionele alpenhoornmelodie. Het GBQ is een fervent voorstander van de Zwitserse cultuur en neemt regelmatig werken van Zwitserse componisten in zijn programma's op. Het ensemble wil dit originele repertoire graag presenteren tijdens zijn veelvuldige internationale tournees en positioneert zich daarmee als een van de belangrijkste Zwitserse ambassadeurs van de kamermuziek voor koperblazers.

woensdag 23.6 | vr 25.6
‘MAKE IT SLIDE’ KWARTET
www.makeitslide.be

Na enkele jaren samen in de trombonesectie van de 'Musique Royale des Guides' besloten deze vier buitengewone trombonisten hun passie voor kamermuziek te verenigen door het kwartet ‘Make It Slide’ te vormen. Hun eerste grote project werd gerealiseerd met Brand Attema, een internationale solist, en gaf hen een sterk verlangen om als kwartet verder te gaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ze creëren regelmatig werken voor deze bijzondere formatie, geschreven door Belgische componisten als Jean Pierre Haeck, Wim Bex, Benoît Chantrix en Stan van Nieuwehuis. Voor hun tweede deelname aan het festival treedt ‘Make It Slide’ op in een gevarieerd programma 'van barok tot jazz'.

 


 

<
>
x