vtbkultuur Brussel Anderlecht

Brussel Anderlecht

Concertino: middagconcert in De Munt

Inleiding Nathan Vanden Bulcke Amerikaans programma: werken van SAMUEL BARBER, ELIOTT CARTER, JOHN CAGE Door het Blaaskwintet van de Munt

Datum: 08/03/2019
Uur: 11:15
Deuren open: 10:00
Plaats: De Munt, Muntplein, 1000 Brussel
Adres: Munt 6, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Samenkomst leeszaal Bibliotheek Muntpunt, Munt,6 te 1000 Brussel (Bevindt zich rechts van de opera De Munt)
Prijs leden: 10€ en 7€ senioren
Prijs niet-leden: 10€ en 7€ senioren
Thema: Muziek
Type: Groepsbezoek

‘Concertino’ – verkleinwoord voor concert of concerto … Het ‘kleine formaat’, dat zich op speelse wijze verhoudt tot de ‘grote’ programmering. Een integrale van de Beethoven-symfonieën in de concertcyclus van de Munt is dan ook een cadeau voor de kamermuziek: de componist komt voluit aan bod, onder meer met enkele vroegere en soms weinig uitgevoerde werken. In andere concerten zoeken de musici het avontuur op: alle hoeken van het 19de-eeuwse Italiaanse repertoire, een streepje Amerikaanse minimal music rond de creatie van Mark Grey’s Frankenstein, kamermuziek en liederen van Meyerbeer, concerten die samenhangen met Tristan und Isolde, en, om af te ronden, Russische kamermuziek in de marge van de opera Het sprookje van Tsaar Saltan. De Concertini vervolgen daarnaast hun samenwerking met verschillende initiatieven van het huis om jonge zangers een podium te bieden.

Programma 08.03.2019

Inleiding Nathan Vanden Bulcke

  • Amerikaans programma: werken van SAMUEL BARBER, ELIOTT CARTER, JOHN CAGE

         Door het Blaaskwintet van de Munt

vtbKultuur i.s.m. de Munt en het Masereelfonds Brussel West.

  Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig.

 

 

 

<
>
x