vtbkultuur Amusé

Amusé

Expo Dacia Felix in het Gallo-Romeins Museum

Ga mee met vtbKultuur Amusé en ontdek het roemrijke verleden van Roemenië tijdens de boeiende expo 'Dacia Felix' in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. 

vtbKultuur Amusé is een vereniging waar museumliefhebbers samen naar een ‘next level’ gaan, bv. met een boeiende gids, een geanimeerde nabeschouwing of de beste mede-bezoekers!

Datum: 12/12/2019
Uur: 19:30
Uur van samenkomst: 19:00
Plaats: Gallo-Romeins Museum
Adres: Kielenstraat 15, 3700 Tongeren
Plaats van bijeenkomst: inkomhal
Prijs leden: 16
Prijs niet-leden: 16
Thema: Andere culturen
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 19

vtbKultuur Amusé: dat is samen genieten van musea!

Ben je op een vrije dag steevast te vinden in een museum? Gaat er geen citytrip voorbij zonder dat je het mooiste museum hebt gevonden? Word jij helemaal warm als je een nieuwe collectie kan ontdekken? Maar … wil je dat liever niet (meer) in je eentje doen of wil je je niet-zo-cultuurminnende partner of kinderen niet langer kwellen met jouw museum-uitjes? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! vtbKultuur heeft een nieuwe groep: vtbKultuur Amusé – een vereniging waar museumliefhebbers samen naar een ‘next level’ gaan, bv. met een boeiende gids, een geanimeerde nabeschouwing of de beste mede-bezoekers!

De eerste activiteiten op het vtbKultuur-Amusé menu is een uitstap naar het Gallo-Romeins Museum op donderdag 12 december. We ontdekken het roemrijke verleden van Roemenië met de expo 'Dacia Felix'. 

 

Een woordje over de expo:

106 na Christus. De Romeinen voegen een nieuwe provincie toe aan hun immense Rijk: Dacia! Ze ligt in wat vandaag Roemenië is, het oude thuisland van Daciërs en Geten. Hun magnifieke goud- en zilverschatten schitteren eenmalig in België, in een sfeervol decor met grootse landschapsbeelden. Van oudsher is Roemenië een kruispunt van culturen. Niet alleen Romeinen, maar ook Grieken, Scythen en Kelten vonden er een thuis. Wat dreef hen naar de regio? Hoe verliepen de contacten met de plaatselijke bevolkingsgroepen? Maak een reis, steeds dieper in de tijd en ontdek het allemaal!

 

Praktisch:

Samenkomst om 19 uur in de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15, 3700 Tongeren. Na een interessante gegidste rondleiding, trakteren we om 21 uur op een gratis drankje en een gezellige babbel.

Inschrijven kan tot 2 december 2019 en is pas definitief na betaling.

 

<
>
x