vtbkultuur Amusé

Amusé

Smuk. Decoratie in de mode: een show-off

Het Modemuseum trakteert je op een zinnenstrelende en leerrijke tentoonstelling gewijd aan kledingdecoratie of 'embellishment'. Verwacht je aan een visueel feest van broderie, pailletten, bedrukking en unieke stukken van de grootste ontwerpers uit heden en verleden.

Datum: 08/02/2020
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:30
Plaats: Het Modemuseum Hasselt
Adres: Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt
Plaats van bijeenkomst: Inkomhal
Prijs niet-leden: 16
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 19

vtbKultuur Amusé: dat is samen genieten van musea!

Ben je op een vrije dag steevast te vinden in een museum? Gaat er geen citytrip voorbij zonder dat je het mooiste museum hebt gevonden? Word jij helemaal warm als je een nieuwe collectie kan ontdekken? Maar … wil je dat liever niet (meer) in je eentje doen of wil je je niet-zo-cultuurminnende partner of kinderen niet langer kwellen met jouw museum-uitjes? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! vtbKultuur heeft een nieuwe groep: vtbKultuur Amusé – een vereniging waar museumliefhebbers samen naar een ‘next level’ gaan, bv. met een boeiende gids, een geanimeerde nabeschouwing of de beste mede-bezoekers!

Onze tweede activiteit van vtbKultuur-Amusé brengt ons naar het Modemuseum van Hasselt op 8 februari 2020. We genieten van de expo “Smukk/Embellischment” 

Een woordje uitleg over deze expo:

Stap in een interactieve wereld vol pracht en praal, tussen de historische én hedendaagse versiertechnieken die de luxemode zo typeren. SMUK toont je kleding, accessoires en couture opgesmukt met borduursels, pluimen, parels, stenen, pailletten, schelpen en andere curiosa. Niet enkel erkende ateliers zoals Hurel, Lesage en Lemarié krijgen een centrale plaats, ook de bezoekers spelen in de tentoonstelling een hoofdrol. Want in de wonderkamers kan je zelf aan de slag met hoogwaardige decoratieve ambachten.

 

Praktisch:

Vertrek om 12:30 uur aan de carpoolparking van Tongeren. 

Samenkomst om 13:30 uur in de inkomhal van het Modemuseum, Gasthuisstraat 11 in 3500 Hasselt. Na een interessante gegidste rondleiding, trakteren we om 15:30 uur op een gratis drankje en een gezellige babbel.

Inschrijven kan tot 22 januari 2020 en is pas definitief na betaling.

 

<
>
x