vtbkultuur Affligem

Affligem

Wandeldag in Zarlardinge

Wandeling in lusvorm met lichte middaglunch in resto "Sanseveria"

Datum: 23/06/2019
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 09:00
Plaats: Zarlardinge
Adres: O.L.V. kerk in Zarlardinge , 9500 Zarlardinge
Plaats van bijeenkomst: Pendelparking Afrit 19a E40
Thema: Natuur
Type: Wandeling of fietstocht

Wandeldag in Zarlardinge 

Zondag 23 juni 2019 – Vertrek: Pendelparking Affligem om 9 uur (mogelijkheid om mee te rijden) 

Het schitterend heuvelend landschap en de eenvoud van het platteland zijn de hoofdingrediënten van deze wandeldag in de Vlaamse Ardennen. Zarlardinge, een deelgemeente van Geraardsbergen, is een oeroude landbouwgemeente met grote landschappelijke waarde en is gelegen op de taalgrens in de Denderstreek, een zuiderse uithoek van de Vlaamse Ardennen. In een rustig en groen kader tussen Goeferdinge, Everbeek en Zarlardinge laat deze wandeling “langs beken en gedichten” ons via wandelknooppunten kennis maken met “Vlaanderens mooiste landschap” zoals de Vlaamse Ardennen nu sinds enkele jaren op de toeristische kaart worden gezet. 

De twee wandellussen langs graspaden, veldwegen en beekvalleitjes vormen samen ongeveer 11 km en starten en eindigen aan de O.L.V. kerk van het pittoreske dorpje Zarlardinge. Deze werd in 1719 gebouwd en in 1959 beschermd. Het is een laatbarokke, driebeukige kerk en bevat heel wat opmerkelijke kunstwerken zoals de levensgrote laatgotische kruisdragende Christus, die dateert van 1500. Het “Hof te Nieuwenhove”, een gesloten hoeve, was ook het decor van de Ketnetreeks “De Nachtwacht”. En een oud dorpscafé op het Zarlardingeplein werd met behoud van oude elementen omgebouwd tot een warm, sympathiek eetcafé en genoemd naar de onverwoestbare caféplant “Sanseveria” (Zarlardingeplein 16). We kunnen er terecht voor de lunch. In de namiddag zetten we onze tocht verder en genieten we van nog meer ongerepte natuur en weidse landschappen. Stevig schoeisel of laarzen komen goed van pas als het regent. 

Bij recreatief wandelen, wat we nastreven, ligt het accent op lichaamsbeweging, wandelplezier in een mooie omgeving en onderweg stilstaan bij bezienswaardigheden; een break, een adempauze, een vakantiegevoel dicht bij huis en tenslotte heerlijk nagenieten bij een fris getapt pintje. 

Inschrijven vóór 8 juni 2019

Gelieve te vermelden of je zelf rijdt, wil meerijden en of je de lunch neemt! 

Voor de lunch kunnen we kiezen uit de volgende kleine huisbereide gerechtjes:

1.      Spaghetti bolognese

2.      Vegetarische spaghetti

3.      Melanzane + slaatje + ciabatta brood

(Italiaans ovengerechtje met gegrilde aubergine, tomaat en mozarella)

4.      Feta au four + slaatje + ciabatta

5.      Croque (2 stuks) + slaatje

Ook voor de lunch je keuze vermelden bij de inschrijving zodat alles vlotjes kan verlopen!

<
>
x