vtbkultuur Affligem

Affligem

Wandeldag in Vlezenbeek

Met vtbKultuur Affligem maken we een wandeling in de voor- en eentje in de namiddag. De middaglunch is in de gezellige "Taverne Klein Nederlo".

Datum: 16/06/2018
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 9:15
Plaats: Taverne Klein Nederlo ( parking)
Adres: Appelboomstraat 196, 1602 Vlezenbeek
Plaats van bijeenkomst: Parking taverne ofwel pendelparking Affligem E40
Thema: Natuur
Type: Wandeling of fietstocht

Trouw aan onze jaarlijkse wandeldag hebben we samen met onze wandelgids Frans Van Ransbeek een mooi parcours uitgestippeld, hoofdzakelijk langs veldwegjes en een lappendeken van akkers, weilanden en boomgaarden. Om deze dag wat toegankelijker te maken voor iedereen opteren we voor 2 x 5 km. Dit jaar kozen we voor de groene rand in de schaduw van Brussel. Het Pajottenland is een prachtig wandelgebied, een streek waar charmante vierkantshoeves en het groene heuvelende landschap Bruegel in de 16e eeuw tot meesterlijke schilderijen inspireerde. Onze uitvalsbasis is de gezellige Taverne Klein Nederlo, Appelboomstraat 196 in Vlezenbeek, gelegen in een rustige landelijke omgeving, in een authentiek kader. Tegen de middag kunnen we er terecht voor een lunch.

Puur, pajots en pittoresk! Zo zou je onze wandelingen kunnen omschrijven. Het is ook vandaag nog een streek waar de ongeschonden natuurpracht je zalig tot rust laat komen. Naar eigen vermogen kies je er een wandeling uit in de voor- of in de namiddag; of je blijft bij ons de hele dag. Pajottenland, een vruchtbare leemstreek, een rijke landbouwstreek! Het kan niet anders of het bier moest hier ook een rijk karakter krijgen! Eerst een frisse neus halen en dan, als afsluiter, heerlijk nagenieten bij een lekker biertje.

Inschrijving is nodig om te weten wie zelf rijdt of wie wil meerijden, maar ook om te weten wie de lunch neemt in de gezellige taverne. Tijdens de ochtendwandeling kan iedereen melden welk middagmaal zij kiezen uit de kleine menukaart die zal voorgelegd worden. 

P.S.  Liefst een paar propere schoenen meebrengen om de taverne netjes te houden. 

 

<
>
x