vtbkultuur Affligem

Affligem

Wandeldag in de Zwalmstreek

Wandeling in lus rond de Zwalmmolen

Datum: 25/06/2016 tot 01/01/1970
Uur: 10 u.
Uur van samenkomst: 09 u.
Plaats: Rekegemstraat 29 in Munkzwalm
Plaats van bijeenkomst: Pendelparking afrit 19a Affligem
Prijs leden: gratis
Prijs niet-leden: 1,0 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Wandeling of fietstocht

De schilderachtige Zwalmstreek strekt zich uit van het Scheldebekken tot de eerste diepe valleien van de Vlaamse Ardennen. Zwalm is de fusiegemeente van een charmant twaaldorpenparadijsje. In geen andere gemeente in ons land dan in Zwalm getuigen vandaag nog maar liefst zeven watermolens en drie windmolens van het rijke verleden. De gelijknamige rivier kronkelt zich door glooiende weidse vergezichten en intieme bochten. Je vindt er tientallen geklasseerde gebouwen, oude hoeves, pittoreske kerkjes en dorpjes, kasseistroken waarop de renners hun ruggen krommen in de Vlaamse voorjaarsklassiekers, natuurgebieden en klaterende beekjes die rustig hun weg zoeken.

De wandeling vertrekt aan de Zwalmmolen waar we na de ochtendlus terug komen in de vierkantshoeve om er de lunch te nemen. Nadat we de batterijen opnieuw opgeladen hebben vertrekken we voor de tweede lus die ons langs het wondermooie dorpje Roborst leidt. Daar ontdekken we op het dorpsplein het standbeeld van een jonge vrouw die de waterkersplukster voorstelt.

Inschrijving vóór 18 juni enerzijds om de lunch te bespreken en anderzijds om te weten hoeveel auto's we nodig hebben.  Deelname enkel aan voor- of namiddagprogramma is ook mogelijk.  

 

<
>
x