vtbkultuur Affligem

Affligem

Tentoonstelling "21 rue la Boétie"

Bezoek aan Luik

Datum: 04/12/2016 tot 01/01/1970
Uur: 07:24
Plaats: 4000 Luik
Plaats van bijeenkomst: Station NMBS Denderleeuw
Prijs leden: € 45
Prijs niet-leden: € 50
Thema: Beeldende kunst
Type: Tentoonstelling

Unieke tentoonstelling met meesterwerken van o.a. Picasso, Braque, Léger en nog vele andere grote namen. Journaliste Anne Sinclair beschrijft in haar boek "21 rue la Boétie" het parcours van haar grootvader, Paul Rosenberg, één van de grootste kunsthandelaars van de eerste helft van vorige eeuw. Deze vriend van o.a. Picasso en Matisse bouwde een unieke verzameling aan kunstwerken op.Deze expo brengt enkele nooit geziene kunstwerken naar Luik, alvorens New-York en Parijs aan te doen.

We sporen met de trein van 07:24 u vanuit Denderleeuw naar Luik. Alvorens de tentoonstelling te bezoeken, waar we om 10 uur worden verwacht, nemen we een koffie met koek. De tentoonstelling bezoeken we met gids.

Na de tentoonstelling sporen we verder van Liège Guillemains naar Liège Palais, van waaruit we gemakkellijk het centrum bereiken. Na de lunch die we in een typisch klein café-restaurant nemen (balletjes met Luikse stroop) maken we een wandeling door de stad. We gaan onder andere langs de Collegiale Saint-Barthélemy waarin zich de bekende doopvont "Reinier van Hoei" bevindt.

Wie daarna nog krachten genoeg heeft kan mee op de grootste kerstmarkt van Wallonië rondkuieren en er genieten van een Luiks Péketje, de plaatselijke jenever.   

Elke kunstliefhebber moet deze unieke tentoonstelling gezien hebben! Wij bieden u de mogelijkheid.

Opgelet: Treinticket niet in de prijs inbegrepen. 65-plussers kunnen een seniorenpas tot Liège-Palais vragen.  

<
>
x