vtbkultuur Affligem

Affligem

Poëzie- en wijnavond

In het kader van "Vlaanderen Feest" organiseren de vzw Culturama samen met vtbKultuur Affligem en Brussel-Oost een avondje gezellig samenzijn met poëzie rond Anton Van Wilderode en andere dichters.

Datum: 06/07/2018 tot 01/01/1970
Uur: 19:30
Uur van samenkomst: 19:00
Deuren open: 19:00
Plaats: Kasteel La Motte
Adres: Lumbeekstraat 20, 1700 Sint-Ulriks-Kapelle
Prijs niet-leden: € 25
Prijs voorverkoop: € 23
Thema: Culinair
Literatuur
Type: Reportage of lezing

Poëzie- en wijnavond

(in het kader van ‘Vlaanderen Feest’)

Vrijdag 6 juli 2018 om 19.30 uur

Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 20 Sint-Ulriks-Kapelle

De vzw Culturama, opgericht in 1991 door Machteld De Schrijver, opent vensters en deuren op Kunst en Cultuur. In samenwerking met Culturama en andere verenigingen nemen vtbKultuur Affligem en Brussel-Oost deel aan een wijnproef- en kaasavond, een organisatie toevertrouwd aan een oud student van de lange opleiding van Coovi. Het thema van deze culturele avond is poëzie en wijn en kadert in de activiteiten rond ‘Vlaanderen Feest’. Er worden gedichten voorgedragen van o.a. de Vlaamse dichter Anton Van Wilderode (1918-1998), pseudoniem van Cyriel Paul Coupé, een naam die hij te Frans vond klinken. Van Wilderode was ook auteur, classicus, vertaler, priester en een overtuigd Vlaming, een combinatie die herinnert aan Guido Gezelle. De symbiose van literatuur, katholicisme en Vlaams engagement heeft in de Vlaamse letterkunde een lange traditie. Er werden ook veel gelegenheidsgedichten geschreven ter gelegenheid van gedenkwaardige gebeurtenissen zoals bv. 11 juli.

Een bloemlezing van mooie gedichten, samen met een hapje en een drankje nodigt uit om er een gezellige avond van te maken op een historische locatie.

 

Deelnameprijs Vooraf : € 23 pp – Koppels € 22 pp

                          Aan de kassa de avond zelf  € 25 pp 

<
>
x