vtbkultuur Affligem

Affligem

KnipoogDag in Oudenaarde

Bezoek aan Ronse Smaakroute als aperitief in de voormiddag, ontdekking van de kunststad Oudenaarde als hoofdgerecht.

Datum: 05/05/2019 tot 05/05/2019
Uur: 08:00
Uur van samenkomst: 07:45
Deuren open: 07:45
Plaats: Parking Rantour
Adres: Bellestraat 98, 1790 Affligem
Plaats van bijeenkomst: Parking Rantour , Bellestraat 98 te 1790 Affligem
Prijs leden: 51
Prijs niet-leden: 54
Thema: Culinair
Geschiedenis en erfgoed
Natuur
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 23

KnipoogDag vtbKultuur 

Ronse en Oudenaarde, twee bijzondere steden in de Vlaamse Ardennen

Zondag 5 mei 2019: Parking Rantour,  Bellestraat 98 Affligem om 08.00 u. 

Ronse, vlakbij de taalgrens gelegen, groeide het laatste decennium uit tot een gezellig en levendig provinciestadje. In de ochtend van 10 u. tot 11.30 u. neemt een gids ons mee op sleeptouw door het centrum van de stad voor een smakelijk verhaal. Je komt niet alleen meer te weten over de geschiedenis van deze historische stad, maar je ontdekt Ronse ook op een heel lekkere manier. We genieten tijdens deze smaakroute van enkele proevertjes en brengen een bezoekje aan één van de beschermde cafés. Dit kan alvast tellen als aperitief! Na deze wandeling om 12 u. staat een Adriaen Brouwermenu voor ons klaar in Salons Mantovani aan de rand van Oudenaarde. 

In de namiddag van 14 u. tot 17 u. kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Oudenaarde verkennen. Vanop de imposante markt worden we al in de juiste stemming gebracht met een kleurrijke bloemenmarkt. Met een vtbKultuur-button opgespeld zijn we welkom in deze parel van de Vlaamse Ardennen met 1000 jaar geschiedenis. Te midden van eindeloos golvende heuvels ontdek je monumenten, erfgoedsites, cultuurhuizen en musea. We geven jullie alvast enkele ingrediënten om een smaakvol menu samen te stellen. 

° Bewonder de belforttoren van het prachtige gotische stadhuis

° Ontdek het roemrijke verleden van Oudenaarde in museum MOU

° Kuier door de stad langs het stadhuis met de Lakenhalle, het huis van Lalaing met de Oudenaardse wandtapijten, de kerk van Pamele, het Begijnhof en het Liedtskasteel

° Breng een ode aan de Ronde van Vlaanderen in het unieke fietsmuseum

° Geniet van de diverse concerten in et Cultuurcentrum De Woeker of historische sites zoals Het Bisschopskwartier

° Proef een Ename en beleef 1000 jaar geschiedenis van Ename in de archeologische site van De voormalige Benedictijnerabdij

° Stap de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk en de binnentuin van het 18e- eeuws Huis Beaucarne binnen 

Gidsen zorgen, ter plekke voor de nodige informatie. Soms nemen ze je mee voor een korte rondleiding of wandeling. Het leuke aan Oudenaarde is dat je op korte afstand van elkaar heel veel monumenten en sites ook daadwerkelijk kan zien en bezoeken. En uiteraard leent de markt van deze Scheldestad, met een adembenemend zicht op de stadhuis, zich uitstekend voor een pauze op een terrasje. We sluiten dit Cultureel Stadsfestival af om 17.15 u. met een typisch Oudenaards biertje ter hoogte van de abdijsite van Maagdendale. Het einde is voorzien om 18 u.

Deelnameprijs + vervoer + lunch:  leden  € 51, niet-leden  € 54.

Inschrijven:  vóór 25 maart 2019.

<
>
x