vtbkultuur Affligem

Affligem

Het kleine verschil met grote gevolgen

Vertelavond met Rien Van Meensel

Datum: 14/11/2016 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Deuren open: 19:30
Plaats: 1790 Hekelgem
Plaats van bijeenkomst: Abdij zaal C.C.
Prijs leden: € 5
Prijs niet-leden: € 6
Thema: Literatuur
Type: Podiumactiviteit - theater

De vertelkunst is een van de oudsten en misschien ook weer tegelijkertijd jongste theatervormen. Als volwasseen associeert men het vertellen gemakkelijk met de tijd dat we de kinderen, voor ze in slaap vielen, vlug nog een verhaaltje moesten doen. De vertelkunst is echter veel meer dan dat en een goed verhaal brengen is niet aan iedereen gegeven. Het is een ambacht, net zozeer als een timmerman en dat vooral veel oefening vergt.

Rien Van Meensel beheerst de techniek als geen ander. Tijdens deze, in principe, kille herfstavond willen wij naar haar luisteren en...... je zal merken dat iedereen na 5 minuten in vervoering mee luistert naar de woordenvloed die zij met begeestering brengt.

Het kleine verschil met grote gevolgen, ja .....op dit thema brengt zij haar verhaal. Om een tipje van de sluier te lichten kort dit meegeven ..... mannen komen van Mars-vrouwen van Venus  . Rien brnegt verhalen over straffe madammen en mannen die het (soms) beter weten, over grote en kleine ruzies in het huishouden en over misverstanden.

 

Kortom , mis dit niet want het loont de moeite.

<
>
x