vtbkultuur Affligem

Affligem

Daens de Musical WORDT VERZET naar andere datum wegens COVID-19

Musical Daens 

Datum: 12/02/2021
Uur: 20:30
Uur van samenkomst: 19:00
Plaats: Puurs
Adres: Schoonmansveld 18, 2870 Puurs
Plaats van bijeenkomst: Parking Rantour
Prijs leden: 75
Prijs niet-leden: 80
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Podiumactiviteit - theater

Musical Daens

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren.

Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst.

De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij. 

Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.

In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette ( Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical. De onvergetelijke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

Prijs ticket cat. 1, vervoer per bus inbegrepen : leden € 75    niet-leden € 80.   De verkochte tickets blijven geldig. Mogelijkheid bestaat dat een lichte meerprijs wordt aangerekend voor het busvervoer.

 

<
>
x