vtbkultuur Affligem

Affligem

Gemoedelijke avondwandeling

Met Hubert op stap langs de Dender en Harry Haighpad

Datum: 23/06/2017 tot 01/01/1970
Uur: 18:00
Uur van samenkomst: 17:45
Plaats: Taverne Schettenberg
Adres: Daalstraat 126, 1790 Teralfene
Plaats van bijeenkomst: Taverne Schettenberg
Prijs leden: Gratis
Prijs niet-leden: € 1
Thema: Natuur
Type: Wandeling of fietstocht

Zomertijd, tijd om te genieten van al het moois en heerlijks wat dit seizoen te bieden heeft. De natuur verspreidt een frisse geur, je hoort tsjilpende vogels en het geruis van een beek, je krijgt een gevoel van vrijheid en voldoening. Hubert nodigt ons uit voor een rustige avondwandeling van 4 tot 5 km. We wandelen een stukje langs de Dender en het Harry Haighpad en verder langs gekende, minder gekende en zelfs verboden wegen.

Bij een avondwandeling ademt het landschap vrede en rust. Een zacht avondzonnetje werpt een rode gloed op de weiden en de velden. Wandelen geeft ons tijd om even stil te staan en op adem te komen. Het is heerlijk stil worden bij een prachtig panorama en een verrassend of pittoresk hoekje! Maar de natuur kan ook een ruw kantje hebben, het is niet altijd proper en schoon. De romantiek is ver zoek als je vastzit in zompige aarde. Daarom is stevig schoeisel zeker geen overbodige luxe. Hoe dan ook laat wandelen alle overbodige last uit ons hoofd verdwijnen, de stress vermindert, spieren en gewrichten worden sterker en je basisconditie verbetert. Bewegen in groep biedt daarenboven een meerwaarde, het is een sociaal gebeuren. Wat is er leuker dan op een ontspannen manier en op ons eigen tempo samen te wandelen en wat bij te kletsen? Regelmatig bewegen wint nog aan belang als de jaren vorderen. Het houdt je jong, je voelt je beter in je vel en je slaapt beter!

 

Wandelen betekent dus winst op sociaal, lichamelijk en geestelijk vlak. En na zo’n verkwikkende tocht trakteren we onszelf graag op een fris drankje in Taverne Schettenberg.

<
>
x