vtbkultuur Affligem

Affligem

Brussel ," Grand-Place to be"

Bezoek aan Brussel met o.a. Revolutions 1966-1970 en de tentoonstelling over de geschiedenis van de huidige Grote Markt.

Datum: 06/03/2019
Uur: 09:27
Uur van samenkomst: 09:05
Plaats: Start van onze dag op het Koningsplein
Adres: Koningsplein 6, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: NMBS station Essene-Lombeek
Prijs leden: 58
Prijs niet-leden: 63
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Brussel, een uitgesproken cultureel en creatief broeinest

Woensdag 6 maart 2019 - Samenkomst: Station Essene-Lombeek om 9.05 u.

Trein naar Brussel-Centraal om 9.27 uur 

Brussel heeft zijn eigen problemen maar ook veel troeven en kansen en een enorm cultureel aanbod. We laten Brussel niet los en werden geprikkeld door twee tijdelijke tentoonstellingen en een wandeling. Flower Power is helemaal terug met de tentoonstelling op het Koningsplein “Revolutions van 1966-1970”. We duiken er helemaal onder in de idealen, aspiraties en de drang naar vrijheid van de sixties. Samen met het toenmalige militantisme en de anti-establishment-betogingen hebben ze onze huidige levensstijl geboetseerd en bepalen ze nog ons toekomstbeeld. Meer dan 250 foto’s van o.a. wereldtentoonstellingen, studentenrevoltes, affiches en symbolische voorwerpen uit mode, design en grafische kunsten zijn gecombineerd met 3D-beelden en video-animaties voor een unieke beleving. De bezoeker krijgt een audiogids en terwijl je verder gaat hoor je ook muziek uit die tijd. De lunch nemen we in de koepel van het Old England art nouveau gebouw, waarin ook het Muziekinstrumentenmuseum is ondergebracht. Je krijgt er een spectaculair zicht op de hoofdstad.

 Na de middag begeven we ons naar het “Broodhuis”, het prestigieuze historische museum van de stad. Met Virtual reality wordt de bezoeker visueel ondergedompeld in de Grote Markt van vóór het bombardement van 1695. Je krijgt er met de unieke tentoonstelling “The Grand-Place to be” een beter inzicht in de historische realiteit en de gebeurtenissen die tot de heropbouw van de flamboyante Grote Markt hebben geleid. Ze kreeg haar huidige vorm pas in de 18e eeuw. We krijgen er een rondleiding van Machteld De Schrijver, die ons ook graag gidst tijdens een 2-uur durende stadswandeling, genaamd “Verrassend Brussel, Brussel met 101 gezichten”, waarbij ze quasi alle aspecten van onze hoofdstad zal belichten. Na deze boeiende bezoeken en het slenteren door de Brusselse straten vinden we café “Goudblommeke in papier” een uiterst geschikte locatie om af te sluiten en wat na te praten.

 Prijs: Niet leden € 63 ;  leden vtbKultuur/VAB  € 58  (inbegrepen: treinreis h/t, alle ingangen , audiogids, gids en lunch)

Inschrijven: vóór 25 februari 2019

<
>
x