Cultuursmakers

Affligem

ARTE AMANTI

Kamermuziek van jonge internationale talenten

Datum: 20/06/2021
Uur: 20:00
Deuren open: 19.30
Plaats: Kerk Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking Essene
Adres: Kerkplein, 1, 1790 Essene (Affligem)
Prijs leden: 12,-€
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Kamermuziekfestival Arte Amanti opnieuw te gast in Affligem

Arte Amanti, International Chamber Music Festival Flanders, organiseert op verschillende locaties in Vlaanderen een waaier aan concerten gebracht door jong talent waarvan velen reeds laureaat. Deze kamermuziek van internationale topkwalitiet komt naar steden en gemeenten buiten het gekende cultuurcircuit. Iedereen kan op die manier, aan democratische prijzen en zonder grote verplaatsingen te maken, genieten en ontdekken in eigen regio.

Dit initiatief gaat jaarlijks uit van de Cultuurraad en het lokaal bestuur Affligem maar vermits ons jaarthema 'klank' is doet ook de vereniging Cultuursmakers Affligem mee aan deze activiteit.

Dit zijn de artiesten voor onze gemeente:

Ofer Canetti (cello) en Dasha Moroz (piano)

Ofer Canetti is een bekroonde cellist en heeft reeds vele prijzen gewonnen als twintig jarig talent. Sinds 2019 is hij solo cellist in het Stuttgard Chamber Orchestra. Hij wordt ook regelmatig uitgenodigd om op te treden met orkesten over de gehele wereld, in talloze festivals en concertseries. Hij richtte het 'Testore Quartet' op waarmee hij verschillende prijzen won. Zijn palmares wordt jaarlijks indrukwekkender.

Dasha Moroz begon reeds op driejarige leeftijd met een muziekopleiding. Haar eerste publieke optreden deed ze op 12-jarige leeftijd met het piano concerto van E.Grieg dat begeleid werd door het Symfonisch Orkest van Wit-Rusland. Dasha Poroz won diverse prijzen in zestien internationale competities. Zij treedt op in meer dan vijftien verschillende festivals verspreid over de gehele wereld. Haar repertoire omvat een aantal grote werken van diverse stijlen en tijdperken. Ze wijdt veel aandacht aan het uitvoeren van hedendaagse muziek, en werkt samen met meerdere componisten uit diverse landen.

Programma:

Frederic Chopin: Cello sonate in g op. 65 met I. Allegro Moderato, II. Scherzo, III. Largo, IV. Allegro

Alfred Schnittke: Sonato n° 1 voor cello en piano (1978) met I. Largo, II. Presto, III. Largo

Zoals u kunt lezen zijn het uitmuntende en gerenommeerde musici en wordt er gestreefd om intieme kamermuziek met kleine ensembles bekend en geliefd te maken bij een ruimer Affligems publiek. Reeds meerdere jaren kan onze gemeente muzikale laureaten verwelkomen. 

Zin om samen met andere cultuurliefhebbers te komen? Schrijf dan in via onze website of neem contact met ons.

Ook is er een optreden van Jonge Talenten en graag stellen wij u Theodore Kim (viool) en Philippe Ivanov (piano) voor. We zullen in de toekomst nog veel van hen horen! Wij hebben nu reeds het voorrecht hen te mogen verwelkomen in onze gemeente.

<
>
x