vtbkultuur Affligem

Affligem

AFGELAST door CORONA "250 jaar Beethoven" - 3-daagse trip naar Bonn

In het kader van de herdenking van 250 jaar "Ludwig van Beethoven" brengen we een bezoek aan

zijn geboortestad Bonn

Datum: 14/03/2020 tot 16/03/2020
Uur: 07:00
Uur van samenkomst: 06:45
Plaats: BONN
Adres: Bellestraat 98, 1790 Affligem
Plaats van bijeenkomst: Parking Rantour
Prijs leden: 364
Prijs niet-leden: 374
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

3-daagse  Bonn in het kader van “250 jaar Beethoven 2020”

Van zaterdag 14 maart tot maandag 16 maart 2020  (Zie ook naar de Flyer van Rantour in de rubriek op de hoogte blijven, Nieuwsbrieven)

Vertrek: Parking Rantour om 7 uur

Ter gelegenheid van de 250e geboortedag van de grote componist en visionair Ludwig van Beethoven (1770-1827) presenteert de Bundeskunsthalle i.s.m. het Beethoven-Haus Bonn de centrale tentoonstelling voor het jubileumjaar 2020. Hoewel Beethoven verhuisde naar Wenen, waar hij in 1795 zijn eerste openbare concert gaf, voelde hij zich zijn leven lang met zijn heimatstad Bonn verbonden. Naast geplande concerten in Bozar Brussel (Missa Solemnis 26/1) en Beethoven Classics in het Kursaal van Oostende (5e symfonie 10/5) hadden we zin in een weekendje Bonn, dat zich laat omschrijven als culturele stad met z’n vele musea, historische bezienswaardigheden én als uithangbord van Beethoven. In zijn geboortehuis krijgen we via instrumenten, brieven, originele manuscripten en multimediale voorstellingen een zicht op het leven en werk van de componist. De tijdelijk opgebouwde tentoonstelling in de Bundeskunsthalle behandelt de belangrijkste woon- en werkplaatsen van Beethoven en verbindt deze met zijn muzikale werk. Verder worden er unieke, originele museumstukken en iconische portretten gepresenteerd die de persoonlijkheid van Beethoven weergeven en laten zien wat hij voor ons betekent. Op ons programma staat ook een geleide stadswandeling met het Beethoven-Denkmal op het Münsterplein en een bezoek aan het indrukwekkend Friedhof (kerkhof) waar o.a. Beethovens moeder begraven ligt.

Van een heel andere orde is het ‘Haus der Geschichte’, één van de meest bezochte musea van Duitsland. In chronologische volgorde worden objecten uit de Duitse hedendaagse geschiedenis gepresenteerd van 1945 tot heden. Zeker niet te missen! Maar ook in de onmiddellijke regio van Bonn kent het beroemde Rijndal tal van bezienswaardige plaatsen met historische pracht, omgeven door een fraai landschap. Zo rijden we naar Königswinter, gelegen aan de voet van het Zevengebergte. Een tandradbaan brengt ons naar de top van de mytische Drachenfels met een mooi uitzicht over de Rijn nadat we via een tussenstation het Schloss Drachenburg hebben bezocht. Het lijkt wel een sprookjeskasteel, een privé villa opgetrokken in de late 19e eeuw in neoromantische stijl.

Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland. Het is onmiskenbaar een veelzijdige stad met  een bijzondere aantrekkingskracht. We ronden deze gevarieerde uitstap gezellig af in de nauwe straatjes van het idyllische Eifelstadje Monschau vlakbij de Belgische grens. Zo past onze driedaagse trip, naast het item ‘Beethoven’ ook perfect in ons jaarthema ‘Buren’. We hebben dus weer iets om naar uit te kijken en ons leven te verrijken!

Prijs per persoon: € 364 pp (basis 25 deelnemers)

Singlekamer: Supplement  € 64

Annulatie- en bijstandsverzekering : € 15 p.p.

Inbegrepen: ontbijtbuffet en driegangen diner (2x), alle inkomgelden en verblijftaks

Niet inbegrepen: middagmalen, dranken en Annulatie- en bijstandsverzekering

Onze verblijfplaats

Hotel Maritim in de Godesberger Allee **** Bonn: exclusief elegant hotel in de Boven-Rijnvallei midden in de voormalige regeringswijk – 2 nachten half pension

Voorschot: € 100 uiterlijk op 15 januari 2020 op rek.nr. BE38 0016 5572 9372 van vtbKultuur Affligem (supplementen single en verzekering met  het voorschot)

Saldo uiterlijk op 15 februari 2020 (dat bedrag wordt later meegedeeld in functie van aantal inschrijvingen, met max. € 264)

<
>
x